Κορωνοϊός: «Τρέχουν» τα αντισώματα με την τρίτη δόση του εμβολίου! Η ενημέρωση από Θεοδωρίδου – Θεμιστοκλέους (VIDEO)

Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα 22.11.2021, γίνεται η ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία απηύθυνε ακόμη μια έκκληση προς τους ανεμβολίαστους, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία που «μιλούν» από μόνα τους.

«Πριν 48 ώρες ο FDA έδωσε την έγκριση για την τρίτη δόση στους ενήλικες και το CDC διατυπώνει ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών», είπε στην συνέχεια, παραθέτοντας και κάποια στοιχεία πρόσφατης μελέτης για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Για τις παρενέργειες, είπε πως η ίδια μελέτη έδειξε όσα… ήδη ξέρουμε, δηλαδή τις γνωστές -πια- παρενέργειες που υπήρχαν και στην πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ τόνισε πως σοβαρές παρενέργειες καταγράφηκαν σε αναλογία δύο στο εκατομμύριο.

Ακόμη τόνισε πως με την τρίτη δόση αναπτύσσονται πιο γρήγορα τα αντισώματα, συγκεκριμένα σε μία έως τρεις ημέρες.

Εμβολιασμός για τον Covid, εμβολιασμός και για την γρίπη. Έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα μπροστά μας, είπε κλείνοντας.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος ανέλυσε αρχικά τα ποσοστά για τον εμβολιασμό στη χώρα μας.

newsit.gr