Κώστας Σκρέκας: Από 39 έως 45 ευρώ μηνιαίως η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα

Η κυβέρνηση αποφάσισε για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο να αναστείλει τα τέλη χρήσης του δικτύου
Στον υπερδιπλασιασμό της επιδότησης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, προχωρά η κυβέρνηση, αλλά και στην κατάργηση των τελών φυσικού αερίου για το ίδιο δίμηνο, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας.

«Η Ελλάδα ήταν μεταξύ των δύο πρώτων χωρών που κινήθηκαν άμεσα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στην ενέργεια» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κατά την ανακοίνωση της επέκτασης των μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι η μοναδική κυβέρνηση που επανεξετάζει την κρίση και αναπροσαρμόζει τα μέτρα στήριξης σε μηνιαία βάση» πρόσθεσε.

Έτσι, με τα νέα δεδομένα στην ενεργειακή κρίση, καθώς η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει εκτοξευθεί στα 209 ευρώ μεγαβατώρα, η κυβέρνηση προχωρά στον υπερδιαπλασιασμό της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος στα 39 ευρώ ανά μήνα για όλους για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου και στα 45 ευρώ ανά μήνα για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου

Αναφορικά με τις ανάγκες θέρμανσης των νοικοκυριών, η κυβέρνηση προχωρά στην αύξηση του διατιθέμενου ποσού στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης στα 620 εκατ. ευρώ από 150 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, λόγω της μεγάλης αύξησης στην τιμή του φυσικού αερίου, η κυβέρνηση αποφάσισε για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο να αναστείλει τα τέλη χρήσης του δικτύου.

Τέλος, για τις επιχειρήσεις αναστέλλεται για πέντε μήνες η πληρωμή ΥΚΩ. Αφορά σε: Βιομηχανικές χρήσης χαμηλής τάσης, λοιπές χρήσης μέσης τάσης. Το μέτρο κοστίζει 65 εκατ. ευρώ. Οι χρεώσεις θα πληρωθούν όταν αποκλιμακωθούν οι τιμές στην χονδρεμπορική αγορά.

parapolitika.gr