11/05/2021 14:22

Κουρουμπλής: Ευθύνη της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους/πρόταση και για την ΠΦΥ

Το τέλος της εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ και νέα πορεία, με τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής, πορεία προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κοινωνίας, ζήτησε σήμερα ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό Σταθμό Alpha 989 και στην εκπομπή των δημοσιογράφων Τάκη Χατζή και Δήμου Βερύκιου.

Με αφορμή το μείζον πρόβλημα της πανδημίας, ο κ. Κουρουμπλής αποκάλυψε ότι έχει παρουσιάσει στα αρμόδια όργανα του κόμματος και στην ηγεσία, πρόταση για ένα νέο υγειονομικό μηχανισμό παρέμβασης του κράτους στην κοινότητα. Όπως είπε πρόκειται για ένα θεσμό προληπτικής παρέμβασης, ο οποίος επεκτείνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας οργανωμένα στην κοινότητα.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε ότι πρόκειται για μία πρόταση ενίσχυσης του ΕΣΥ, πέρα από τα συνήθη περί προσλήψεων υγειονομικού προσωπικού, πρόταση που αφορά στην ολοκλήρωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στην ίδια εκπομπή ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να βρει τα κατάλληλα εργαλεία για να αντιμετωπίσει το ογκούμενο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, λόγω των μέτρων για την πανδημία και σημείωσε ότι άνοιξε πλέον στην Ευρώπη η συζήτηση γι αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ζητούσε για την Ελλάδα, δηλαδή το κούρεμα του χρέους, καθώς η πανδημία οδηγεί στην αλματώδη αύξηση του δημόσιου χρέους πολλών ευρωπαϊκών χωρών.