Κρεμλίνο: Ο Πούτιν κάλεσε τον Τσίπρα στη Ρωσία – Το παρασκήνιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους

Τηλεφώνημα Τσίπρα – Πούτιν από τις Βρυξέλλες, όπου γίνεται η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. – Ο πρωθυπουργός και ο Ρώσος πρόεδρος συζήτησαν τη στάση της Τουρκίας – Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να ενημερωθεί για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ – Σε παρέμβαση Πούτιν για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών προσβλέπει η Αθήνα
Την πρόσκληση του Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία αποκάλυψε το Κρεμλίνο σε σχετική ανακοίνωσή του για την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες. Επιπλέόν, ενημέρωσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συνεχάρη τον Βλάντιμιρ Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές. Και οι δυο πλευρές επαναβεβαίωσαν την πρόθεση τους να προωθήσουν και αλλο την συνεργασία Ρωσίας Ελλάδας. Τόνισαν επίσης την ικανοποίηση τους για την αυξανόμενη συνεργασία στον εμπορικό τον οικονομικό και τον ανθρωπιστικό τομέα.
Ύστερα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ο προεδρος της Ρωσίας τον ενημέρωσε για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο Ντοναλντ Τραμπ. Συζητήθηκαν επίσης θέματα ευρωπαϊκής ασφαλείας αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Οι δυο ηγέτες συζήτησαν επίσης και την κατάσταση μετά τις κατηγορίες της Βρετανίας εναντίον της Ρωσίας μετά το περιστατικό στο Σαλισμπουρι. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν προσκάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία».

newsit.gr