Κρήτη: H συγκινητική ιστορία της κυρίας Μαρίας – Κατάκοιτη και άστεγη στα 93 της

Η εικόνα στο κλειστό γυμναστήριο Μελεσών σοκάρει, προκαλεί θλίψη, θυμό. Μία γυναίκα, 93 ετών, η κυρία Μαρία που πάσχει από άνοια είναι ξαπλωμένη σε ένα από τα κρεβάτια που έχουν στηθεί στον χώρο για να φιλοξενήσουν τους πληγέντες από τον φονικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, δίπλα της, άγρυπνος φρουρός βρίσκεται η κόρη της η κυρία Χρυσούλα. Είναι σε απόγνωση, αφού το σπίτι τους στο Αρκαλοχώρι καταστράφηκε.

Πώς να βοηθήσει την κατάκοιτη μητέρα της; Της κρατά το χέρι, να μην φοβάται. Βουρκώνει κάνοντας έκκληση για βοήθεια. Για ένα «σπιτικό». Για ένα μέρος που θα μπορούσε να φιλοξενηθεί τουλάχιστον η μητέρας της υπό αξιοπρεπείς συνθήκες. Η κατάστασή της και η επιβαρυμένη υγεία της δεν επιτρέπουν κάτι διαφορετικό.

Η περίπτωση της κ. Μαρίας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των τραγικών ιστοριών που αποκαλύπτονται όσο περνούν οι ώρες από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να επισημανθεί ότι ο προσωρινός αυτός χώρος φιλοξενίας στο κλειστό γυμναστήριο Μελεσών είναι καθαρός, οργανωμένος και γίνεται προσπάθεια, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ. Μανώλης Κοκοσάλης, ώστε να βρεθούν σύντομα ακόμα και παραβάν προκειμένου να υπάρχει μία σχετική ιδιωτικότητα μεταξύ των κρεβατιών.

Έχουν στηθεί συνολικά 30 κρεβάτια, τα οποία το βράδυ γεμίζουν από πληγέντες, γεγονός που δείχνει και το μέγεθος των αναγκών.

Τα κλινοσκεπάσματα είναι καθαρά, εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», βρίσκονται κοντά σε ηλικιωμένους που δεν έχουν κάποιον κοντά τους και καταβάλλεται μία μεγάλη προσπάθεια να καλυφθούν οι όποιες άλλες ελλείψεις.

real.gr