Λεβέντης: Για 12η ημέρα παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού

Σταθερή χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση της υγείας του – Στις 17 Σεπτέμβριο βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» συνεχίζει να νοσηλεύεται για 12η ημέρα διασωληνωμένος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, λόγω βαριάς πνευμονίας συνέπεια της λοίμωξης Covid-19 από την οποία νόσησε.

Ο 70χρονος πολιτικός δεν έχει εμβολιαστεί όπως έχει ήδη αναφέρει σε δηλώσεις της η σύζυγος του λόγω υποκείμενων νοσημάτων από τα οποία πάσχει. Όταν προσεβλήθη από κορωνοϊό και έκανε σχετικό διαγνωστικό τεστ στις 17 Σεπτεμβρίου, εν συνεχεία παρουσίασε εικόνα βαριάς πνευμονίας και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στον «Ευαγγελισμό» στις 25 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ημέρα οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν στην διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ.

Στις 28 Σεπτεμβρίου λόγω πρόσκαιρης βελτίωσης που παρουσίασε ως προς το αναπνευστικό του σύστημα αποσωληνώθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων για λίγες ώρες, δυστυχώς όμως την επόμενη ημέρα παρουσίασε μικρή επιβάρυνση της αναπνευστικής του λειτουργίας και κρίθηκε αναγκαία από τους θεράποντες ιατρούς η επαναδιασωλήνωσή του.

Ο κ. Λεβέντης από τις 29 Σεπτεμβρίου παραμένει, λοιπόν, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σταθερή, καθώς τα καρδιολογικά προβλήματα που έχουν προκύψει από την περιπέτεια της υγείας του θεωρούνται διαχειρίσιμα.

protothema.gr