Μαίρη Χρονοπούλου: «Ο Νίκος Κούρκουλος έπαιζε ξύλο με τους συντρόφους που με καταπίεζαν»

«Ο Νίκος Κούρκουλος ήταν τα πάντα για εμένα» είπε η Μαίρη Χρονοπούλου σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ

Η θρυλική ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και κάνει σπάνιες δημόσες εμφανίσεις, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και περιέγραψε το πώς μπήκε στο χώρο του θεάτρου, το όνειρο της να γίνει μπαλαρίνα αλλά και για τη στενή σχέση που είχε με τον Νίκο Κούρκουλο.

«Δεν ήμασταν όλοι φίλοι στο θέατρο, είχα δύο τρεις λατρεμένους σαν τα αδέλφια και τον πατέρα που δεν είχα. Ο Νίκος Κούρκουλος ήταν ένας από αυτούς και κλείναμε 52 χρόνια φιλίας, όταν πέθανε. Λατρεμένος πατέρας κι αδερφός που δεν είχα και λατρεμένη αδερφή που δεν είχε. Γνωριστήκαμε όταν ήταν πρωτοετής στην σχολή κι εγώ στην σχολή Αρχαίου Δράματος, ήμασταν αδέρφια.

Μου παρείχε προστασία, σκοτωνόταν για εμένα και το είχα ανάγκη αυτό. Δεν είχα αδέρφια και πατέρα, που με είχε εγκαταλείψει και ο Νίκος ήταν τα πάντα για εμένα. Ήταν τα πάντα για μένα. Δεν τον ερωτεύτηκα ποτέ, ήταν σαν αδερφός μου. Έπαιζε ξύλο με τους συντρόφους μου, όταν με καταπίεζαν κι ήταν το τέλειο παιδί.» συμπλήρωσε η Μαίρη Χρονοπούλου.

Μιλώντας για την πορεία της ζωής της εκμυστηρεύτηκε ότι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας δεν υπήρξε ποτέ κοκέτα. Αντίθετα, προτιμούσε πάντα να είναι απλή φορώντας φόρμες και αθλητικά. Παρέα της υπήρξαν ελάχιστοι άνθρωποι του χώρου με τους οποίους την ένωναν ισχυροί δεσμοί αγάπης και φιλίας.

Αναφερόμενη στην προσωπική της ζωή υπογράμμισε πως δεν μπέρδεψε ποτέ την προσωπική και την επαγγελματική της ζωή, κρατώντας πάντα απόσταση ασφαλείας ανάμεσα σε αυτούς τους δύο τομείς. Τέλος, ανέφερε ότι έχει λογαριασμό στο Instagram, όπου είναι εξαιρετικά ενεργή και απαντάει σε όλους όσοι της στέλνουν μήνυμα!

Συγκλονίζει η Μαίρη Χρονοπούλου: Έξι φορές πήγα στον θάνατο – Δεν είχα τη στόφα της σταρ

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Down Town η Μαίρη Χρονοπούλου είχε αναφέρει: «Δεν μου άρεσα στις ταινίες εμφανισιακά, είχα όμως το χαρακτήρα να με επιβάλλω. Το τσιφτετέλι που έπρεπε να χορέψω στο «Είμαι γυναίκα του γλεντιού» μου φάνηκε εξωπραγματικό με τις αστικές καταβολές που είχα. Πήρα ένα μπουκάλι πορτοκαλάδα της έβαλα μέσα κονιάκ χύμα από το μπαρ και το κατέβασα. Έγινα ντίρλα έτσι βγήκε η σκηνή. Στο τρίτο musical λύθηκα εγώ, στο «Γοργόνες και Μάγκες», εκεί ναι μου άρεσα. Δεν πίστευα ότι είχα κανένα τεράστιο ταλέντο ως ηθοποιός, passable. Δεν έχω τη στόφα της σταρ, το ιδεώδες του Ρωμιού. Αυτό που άλλαξε την καριέρα μου ήταν το «Μία κυρία στα μπουζούκια».

Η απήχηση που είχε το κομμάτι «Του αγοριού απέναντι» δεν έχει ξαναγίνει, εμβληματικό άσμα. Είχα αυτοσχεδιάζει εκείνη την ώρα, δεν ήταν τίποτα χορογραφημένο. Ο τύπος αυτής της γυναίκας με σημάδεψε, ενώ δεν είμαι έτσι σαν γυναίκα. Απλώς είχα τους γενετικούς αδένες και την προσωπικότητά να επιβάλλω αυτό τον τύπο. Εγώ ήμουν τελείως ‘αλλος άνθρωπος. Απολύτως πιο ευάλωτη και απολύτως πιο συναισθηματική. Είχα ανάγκη από το άγγιγμα της ψυχής και το άγγιγμα της καρδιάς, αλλά δεν το έδειχνα το κράταγα για μένα».

Για τις σχέσεις της είπε: «Οι άνδρες αντιδρούσαν άσχημα απέναντί μου. Δεν το συγχωρούν οι μάγκες εύκολα το να είσαι σε ένα επάγγελμα προβολής. Εγώ κανονική γυναίκα ήμουνα, αλλά δεν το καταλάβαιναν. Όταν η γυναίκα είναι πιο προβεβλημένη από έναν άντρα το πληρώνει. Με ζήλευαν πολύ, λες και ήμουν η Λουκρητία Βοργία, ενώ ήμουν απόλυτα πίστη»

ethnos.gr