Μεσολόγγι: Μεθυσμένοι Ρομά χτύπησαν νεαρό σε κεντρικό σημείο της πόλης

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι επιθέσεις από τους γνωστούς – αγνώστους Ρομά σε θαμώνες καταστημάτων και περαστικούς στο Μεσολόγγι.

Μια παρέα 10 περίπου ατόμων Ρομά αποπειράθηκαν να ληστέψουν έναν νεαρό, τον οποίο τελικά χτύπησαν, σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Οι μεθυσμένοι Ρομά πλησίασαν τον νερό που ήταν πεζός και του ζήτησαν τσιγάρα και χρήματα. Όταν εκείνος αρνήθηκε του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο τραυματισμένος.

Στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και κατέθεσε μήνυση. Μετά τη δημοσιότητα που παίρνει το θέμα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι τολμούν και καταγγέλλουν τις επιθέσεις εναντίον τους.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αυτά τα περιστατικά να καταγγέλλονται στην αστυνομία και να υποβάλλονται και οι σχετικές μηνύσεις, προκειμένου κάποια στιγμή να φθάσουμε – γιατί όχι – και στο επιθυμητό σημείο που είναι η εξάλειψη του φαινομένου.

Και για μια ακόμη φορά πρέπει να επαναλάβουμε, ότι η Πολιτεία υποχρεούται να λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών και οι ίδιοι οι Σύλλογοι Ρομά να απομονώσουν τους λίγους αυτούς παραβατικούς που προκαλούν προβλήματα όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και στην δική τους κοινότητα.

aixmi-news.gr