Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για Belh@rra: Πήραμε τα καλύτερα πλοία στην καλύτερη δυνατή τιμή

Τα τρία σημαντικά στοιχεία της ελληνογαλλικής συμφωνίας – «Δεν υπονομεύεται η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ» – Όλα όσα είπαν κατά την μηνιαία συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο

Την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την συμφωνία με την Γαλλία που αφορά στην προμήθεια των φρεγατών Belh@rra αλλά και την αμυντική συνδρομή.

Κατά την διάρκεια του διαλόγου, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως οι γαλλικές φρεγάτες θα αναβαθμίσουν κατά πολύ τις επιχειρησιακές δυνατότητες της χώρας μας στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Παράλληλα σημείωσε πως πλέον «έχουμε μια συμφωνία με μια πολύ ισχυρή ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομή». Τόνισε παράλληλα ότι «η συμφωνία αυτή δεν μπορεί κατά οποιονδήποτε τρόπο να ερμηνευτεί ως υπονόμευση της θέσης της Ελλάδος στην Ευρωατλαντική Συμμαχία».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε πως η ελληνογαλλική συμφωνία «είναι πολύ σημαντική για την άμυνα της χώρας μας και τον ρόλο που αυτή επιθυμεί να παίξει». Συμπλήρωσε δε πως «κανείς δεν αμφισβητεί τον ρόλο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και τη συμμετοχή μας σε αυτή, αλλά χρειάζεται να γίνονται παράλληλα και άλλες κινήσεις, που είναι πολύ σημαντικές».

protothema.gr