13/05/2021 19:22

Μπέτυ Μπαζιάνα: Ξεναγεί την Καμίλα στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη επισκέφθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας.
Την πρόσκληση είχε απευθύνει η Μπέτυ Μπαζιάνα. Έτσι, η σύντροφος του πρωθυπουργού συνόδευσε την δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα ως… ξεναγός για την Καμίλα!
Εκεί δηλαδή όπου στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο της οικογένειας Μπενάκη, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έναντι του Εθνικού Κήπου.

click4more
Επίσκεψη Καρόλου στην Ελλάδα: Το αστείο του Αλέξη Τσίπρα στον Πρίγκιπα
Το εν λόγω Μουσείο φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά έργα όλων των εποχών της ελληνικής ιστορίας και τέχνης. Από την προϊστορική εποχή μέχρι τους σύγχρονους καιρούς.

Η κ. Μπαζιάνα είχε την ευκαιρία να ξεναγήσει στη σημαντική αυτή συλλογή τη δούκισσα της Κορνουάλης, η οποία έχει εκδηλώσει την αγάπη της για τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, όπως άλλωστε και ο πρίγκιπας Κάρολος.

Το Μουσείο Μπενάκη αποτελεί τον παλαιότερο πολιτιστικό φορέα ιδιωτικού δικαίου στη χώρα και έναν από τους σημαντικότερους του είδους, αφού υπό την διεύθυνση του προσφάτως εκλιπόντα Άγγελου Δεληβορριά κατόρθωσε, όχι μόνο να αναπτυχθεί και να αποκτήσει διεθνή αίγλη, αλλά και να αναδείξει τη διαχρονικότητα των μορφών του πολιτισμού και της ιστορίας μας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ