11/05/2021 12:53

Ναυπακτία – Κρυονέρι: Κάηκε η σκεπή από τον παλιό σταθμό του ΟΣΕ (video)

Μεγάλη ήταν η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο Κρυονέρι Ναυπακτίας και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους οι κάτοικοι του οικισμού ήταν τυχεροί και απέφυγαν τα χειρότερα χάριν στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που κατάφερε άμεσα να την θέσει υπό έλεγχο.

Στην μεγάλη φωτιά συμμετείχαν περίπου δέκα οχήματα και είκοσι άνδρες της Π.Υ. Μεσολογγίου ενώ στο σημείο έσπευσε και ο Περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης. Στην περιοχή υπήρχε και παρουσία της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας με τον αστυνομικό υποδιευθυντή Κώστα Κακκούση.

Οι κάτοικοι της περιοχής μίλησαν στην κάμερα του Nafpaktianews.gr τονίζοντας την εγκατάλειψη του χώρου και την μη αξιοποίηση των κτηρίων του ΟΣΕ που είναι ένα κομμάτι από την ιστορία της περιοχής. Έθιξαν όμως και ένα πολύ σοβαρό θέμα στο σημείο όπου βρίσκονται ξύλα για τις γραμμές του τραίνου που η φωτιά έφτασε πάρα πολύ κοντά και τα οποία είναι εμποτισμένα και τόνισαν πόσο σοβαρότερη θα ήταν η κατάσταση για την υγεία των κατοίκων εάν καίγονταν.

Η εικόνα μιας ιστορικής περιοχής είναι πάρα πολύ δυσάρεστη καθώς πανέμορφα κτίρια είναι έτοιμα να καταρρεύσουν χωρίς κανείς να τα έχει αξιοποιήσει και να είναι επισκέψιμα στους πολίτες που έρχονται στην περιοχή και να τους δώσει την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία του τόπου.

nafpaktianews.gr