Νεκτάριος Μελιάδης στον “ΑΕΡΑ FM 99,5”: Προσωπική δικαίωση η μεταστέγαση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου (ηχητικό)

Δεν χρειάζονταν ιδιαίτερες προσπάθειες για να διαπιστωθεί η πλήρης ακαταλληλότητα του κτιρίου που στεγάζει το Λιμεναρχείο του Μεσολογγίου.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Λιμενάρχης ο κ. Νεκτάριος Μελιάδης, είδε το σοβαρό πρόβλημα και ανέλαβε μια σειρά απο πρωτοβουλίες, που γνώρισαν σφοδρές αντιδράσεις, για να επέλθει το αίσιο τέλος, πριν απο λίγες μέρες, που υπεγράφη η παράδοση – παραλαβή του νέου ισόγειου χώρου, στο διπλανό κτίριο της τοπικής ΔΟΥ.

Αρχικά έγινε μια έρευνα πέριξ του Λιμεναρχείου. Ενώ ακολούθησαν ενέργειες ώστε οι κρατικές υπηρεσίες να διαπιστώσουν την ακαταλληλότητα του υπάρχοντος κτιρίου. Παρενέβησαν Κτηματική και η υγειονομική υπηρεσία που σε πόρισμα της χαρακτήριζε το υφιστάμενο κτίριο ως «απαράδεκτο».

Ακολούθησαν συσκέψεις και η ΑΑΔΕ μετά απο δική της αυτοψία, ενέκρινε τη μεταστέγαση του Λιμεναρχείου στο διπλανό κτίριο της ΔΟΥ και σε ισόγειο χώρο. Τότε ήταν που ξεκίνησαν και οι αντιδράσεις, απο τους εργαζομένους της ΔΟΥ και άλλους τοπικούς φορείς που τους υποστήριξαν.

Το Λιμεναρχείο σήμερα λειτουργεί σε έναν χώρο 100 τετραγωνικών. Εργαζόμενοι και πολίτες κυριολεκτικά στοιβάζονταν σε τέσσερα γραφεία σε έναν δωμάτιο. Συνθήκες επικίνδυνες, ειδικά την περίοδο της πανδημίας. Απο την άλλη πλευρά, η διπλανή ΔΟΥ διαθέτει εκατοντάδες τετραγωνικά ελεύθερου χώρου ουσιαστικά κι έτσι, υπήρχε μια οξύμωρη κατάσταση.

Να σημειωθεί πως με την μεταφορά του στον ισόγειο χώρο της ΔΟΥ, το Λιμεναρχείο θα διαθέτει χώρους 335 τετραγωνικών, απο τα 100 που έχει στο σημερινό κτίριο.

«Εμείς δεν είμαστε μια υπηρεσία που κλείνει τα μεσημέρια. Λειτουργεί σε 24ωρη βάση και απαιτείται οι συνθήκες να είναι ανθρώπινες και όχι όπως τώρα. Τον Μάιο ήρθε η έγκριση και η χωροθέτηση του ισογείου του κτιρίου της ΔΟΥ, ώστε σε τμήμα του να στεγαστεί το Λιμεναρχείο αλλά και η Χημική Υπηρεσία. Η δε παραλαβή του κτιρίου έγινε πριν απο λίγες μέρες. Τελικά μετά απο μεγάλο αγώνα και πολλά εμπόδια, πάρθηκε μια δίκαιη απόφαση. Δεν κρύβω ότι πολλές φορές είχα απογοητευτεί, αλλά βλέποντας την πίεση και την αγωνία των συναδέλφων μου, έπαιρνα δύναμη . Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα και το πετύχαμε αφού πλέον η λειτουργία του Λιμεναρχείου θα είναι σε εξαιρετικά επίπεδα », δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μελιάδης, μιλώντας στον ΑΕΡΑ FM 99,5 που πέραν των αντιδράσεων, επισήμανε και όσους βοήθησαν στην κατεύθυνση υλοποίησης ενός δίκαιου αιτήματος.

Απομένει βέβαια η αναγκαία χρηματοδότηση ώστε να διαμορφωθεί ο νέος χώρος και το Λιμεναρχείο να μεταφερθεί.

Οι δηλώσεις του κ. Μελιάδη στον ΑΕΡΑ FM 99,5: