Νεοχώρι: Ροµά όρµησαν σε ηλικιωµένο και του άρπαξαν 1.500 ευρώ από την τσέπη

Ένα μεγάλο χρηματικό ποσό άρπαξαν Ρομά από ηλικιωμένο στο Νεοχώρι και μάλιστα σε κεντρικό σημείο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην ΑΙΧΜΗ, ο ηλικιωμένος είχε μαζί του 1500 ευρώ, τα οποία δεν ήθελε να αφήνει στο σπίτι του με τον φόβο της κλοπής. Προφανώς ήταν ένα ποσό που κρατούσε για κάποια ανάγκη και προτιμούσε να το έχει στην τσέπη του για σιγουριά, ακόμα και όταν πήγαινε στο καφενείο.

Ωστόσο οι Ρομά με κάποιο τρόπο μάλλον πληροφορήθηκαν το γεγονός αυτό και πριν από λίγες ημέρες, απογευματινές ώρες τον εντόπισαν στον δρόμο καθώς κατευθυνόταν προς το σπίτι του, βγήκαν από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και αφού τον ακινητοποίησαν του άρπαξαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα χρήματα από την τσέπη.

Δεν έγινε γνωστό αν ειδοποιήθηκε η αστυνομία, όμως το θέμα που προκύπτει για μια ακόμη φορά, αφορά στην τακτική των ηλικιωμένων να κρατούν μετρητά στην τσέπη ή στο σπίτι επειδή δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες. Καλό θα ήταν οι συγγενείς να ενημερώνουν τους ηλικιωμένους ότι το σπίτι δεν είναι ασφαλής χώρος για τα χρήματά τους, αλλά ούτε και για την ζωή τους αν οι επίδοξοι κλέφτες αντιληφθούν την ύπαρξη μετρητών.

aixmi-news.gr