Νικήτρια βγήκε εμβολιασμένη 101 ετών που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο Ηράκλειο

Συνεχίζεται η πίεση στο τοπικό ΕΣΥ, αφού οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού, παραμένουν υψηλές.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για παράδειγμα, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, έχουν μείνει κενές μόλις τρεις κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κορωνοϊού, την ώρα που νοσηλεύονται συνολικά 60 ασθενείς με κορωνοϊό, τόσο στην κλινική όσο και στη ΜΕΘ.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Γιώργος Χαλκιαδάκης, παρουσίασε το προφίλ των ασθενών αυτών, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τη σημασία του εμβολιασμού.

«Η πλειονότητα των ασθενών που εισέρχονται σε ΜΕΘ είναι ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι», τόνισε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα εισήλθαν και δύο ασθενείς με κορωνοϊό, πλήρως εμβολιασμένοι, οι οποίοι όμως είχαν άλλα υποκείμενα νοσήματα.

«Όλοι οι εμβολιασμένοι ακόμη και αν χρειαστούν νοσηλεία θα έχουν μια ήπια νόσο», εξήγησε ο κ. Χαλκιαδάκης, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση μιας γυναίκας 101 ετών, η οποία κατάφερε να πάρει εξιτήριο, χάρη στον εμβολιασμό της!

«Την περασμένη εβδομάδα πήρε εξιτήριο μια γυναίκα ηλικίας 101 ετών, η οποία είχε νοσήσει με κορωνοϊό. Ωστόσο ήταν πλήρως εμβολιασμένη και για τον λόγο αυτό, λίγες μέρες μετά την εισαγωγή της κατάφερε να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει σπίτι της».

real.gr