28/02/2021 12:08

Νοσοκομείο Αγρινίου: Ολονύχτια «μάχη» μετά τα κρούσματα στην παθολογική- Τρεις διακομιδές στα Ιωάννινα

Έντονη ανησυχία και αναβρασμός επικράτησε την περασμένη νύχτα στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μόλις έγιναν γνωστά τα rapid test που έβγαλαν θετικούς έντεκα ασθενείς στην Παθολογική κλινική.

Η κατάσταση κρίθηκε ως πολύ σοβαρή, μιας και οι ασθενείς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά, άσχετα με τον κορωνοϊό και απαιτείται ειδική φροντίδα. Παράλληλα, με την κλινική Covid του νοσοκομείου Αγρινίου να είναι πλήρης, απαιτήθηκε ειδική διαχείριση της κατάστασης.

Στο νοσοκομείο έσπευσε μάλιστα ο ΥΠΕάρχης, Γιάννης Καρβέλης, συνοδεία της λοιμωξιολόγου, Καρολίνας Ακινόσογλου. Αποφασίστηκε μάλιστα η διακομιδή ασθενών στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, στο οποίο υπήρχε η δυνατότητα υποδοχής τους. Άμεσα απομονώθηκαν οι 11 ασθενείς που ανιχνεύθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ενώ παράλληλα απολυμάνθηκαν όλες οι πτέρυγες του νοσοκομείου.

Σημειωτέον ότι παραβρέθηκε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Αγρινίου η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Αγγελική Κανελλοπούλου μαζί με κλιμάκιο ώστε να συνδράμει στο συντονισμό για τη διακομιδή των ασθενών στα Ιωάννινα.

Διακομίστηκαν συνολικά τρία περιστατικά, με την συνδρομή του ΕΚΑΒ Ναυπάκτου και του ΕΚΑΒ Αγρινίου. Στην επιχείρηση συμμετείχε και το ΕΚΑΒ Πάτρας.

Τέλος, ένα περιστατικό που κρίθηκε ότι μπορούσε να λάβει εξιτήριο μεταφέρθηκε στο σπίτι του, όπου θα παραμείνει σε καραντίνα. Εύλογα γεννώνται ερωτήματα αναφορικά με το τι πήγε λάθος, ερωτήματα που οι αρμόδιοι καλούνται να αποσαφηνίσουν. Ευχή όλων φυσικά να αποφορτιστεί η κατάσταση και να μην υπάρξει περεταίρω επιβάρυνση στο ήδη… «λαβωμένο» προσωπικό του ιδρύματος, σε ένα τάιμινγκ που μόνο καλό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για το νοσοκομείο Αγρινίου.

agriniopress.gr