02/03/2021 8:58

Ο Α. Φίλιας στον “Aeras fm 99,5” – “Πρωταγωνιστικό ρόλο το Μεσολόγγι στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την εθνική μας παλιγγενεσία” (ηχητικό)

Μπορεί η πανδημία να θέτει μια σειρά από εμπόδια στις προετοιμασίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την εθνική μας παλιγγενεσία, η αισιοδοξία όμως παραμένει διάχυτη για τις δράσεις που τελικά θα λάβουν σάρκα και οστά.

Για τις προετοιμασίες και το πλάνο της Περιφέρειας, μίλησε στον «Aeras fm 99,5» και στον Νίκο Αγγελόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Συντονιστής των εκδηλώσεων, Ανδρέας Φίλιας ο οποίος μεταξύ άλλων στάθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μεσολογγίου στις εκδηλώσεις.

Ο κ. Φίλιας αναφέρθηκε στα έργα ύψους 2.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, τα οποία θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και στον σχεδιασμό των δράσεων με συλλόγους και φορείς με σκοπό να εμπλακούν οι πολίτες μέσα από τη συμμετοχή τους.

Κυρίαρχο ρόλο θα έχει το ψηφιακό θεματικό πάρκο, ένα κινητό ψηφιακό μουσείο. Το υλικό με εικόνες και πληροφορίες που θα σχετίζονται με μάχες αλλά και με τον τρόπο ζωής της εποχής εκείνης θα βρίσκεται σε 12 κοντέινερ τα οποία θα περάσουν από 10 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Όταν ολοκληρωθεί το ταξίδι στις 10 πόλεις, έξι κοντέινερ θα μείνουν στο Μεσολόγγι και έξι στα Καλάβρυτα. Επίσης, θα λάβει σάρκα και οστά ψηφιακή ξενάγηση σε ιστορικούς χώρους με αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών μέσω κινητών τηλεφώνων, φορητών συσκευών  και ηλεκτρονικών υπολογιστών παρέχοντας μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία για τους χρήστες.

Επιπλέον θα παρουσιαστούν ένα ντοκιμαντέρ 60 λεπτών το οποίο θα εξιστορεί γεγονότα της εποχής στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και ένα λεύκωμα.

Ακολουθεί το ηχητικό με την συνέντευξη του Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Συντονιστή των εκδηλώσεων, Ανδρέα Φίλια: