13/04/2021 0:23

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Κ. Κιτσοπάνος στον “AERAS FM 99.5”: “Καμία ανησυχία για την ποιότητα του νερού στην Παραβόλα” (ηχητικό)

Διευκρινήσεις αναφορικά με την ποιότητα του νερού στην Παραβόλα έδωσε σήμερα ο Κώστας Κιτσοπάνος, Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, μιλώντας στον AERAS FM 99.5 και στον Παναγιώτη Τσακανίκα με αφορμή δημοσιεύματα περί επικίνδυνου νερού στην περιοχή της Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου.

Ο κ. Κιτσοπάνος έκανε αναφορά στις τιμές που δοθήκαν στη δημοσιότητα σε ότι αφορά την ποιότητα του νερού στην Παραβόλα και τόνισε ότι οι ποσότητες των νιτρικών που περιέχονται στο πόσιμο νερό είναι στο κατώτατο όριο από αυτό που έχει οριστεί σε κάποιες χώρες του πλανήτη και δεν υπάρχει υπέρβαση του ορίου των 50 mg/L ανά λίτρο νερού, οπότε δεν τίθεται κάποιο θέμα σε ότι αφορά την ποιότητα του νερού.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ στη συνέχεια υπενθύμισε ότι γίνονται συστηματικοί έλεγχοι του νερού και εκτός των προγραμματισμένων ελέγχων και αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα ενημερώνονται πάντα οι πολίτες, ενώ με αφορμή το δημοσίευμα που κάνει αναφορά για το νερό της Παραβόλας, ο Δήμος θα προβεί σε επιπλέον απολυμάνσεις και χλωριώσεις και θα παρέμβει όπου χρειαστεί ενημερώνοντας τους πολίτες αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Τελειώνοντας ο Κ. Κιτσοπάνος συνέστησε στον κόσμο να είναι ήρεμος και πως δεν συντρέχει καμία ανησυχία αναφορικά με την ποιότητα του νερού στην Παραβόλα.

Οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου στον Aerasfm 99.5: