11/05/2021 14:19

Ο Dr. Dre ετοιμάζει βιογραφική ταινία για τον Μάρβιν Γκέι

Πολλοί προσπάθησαν και απέτυχαν να αφηγηθούν την ιστορία του μύθου της Motown, Μάρβιν Γκέι – οι Λένι Κράβιτζ, Κάμερον Κρόου, Σκοτ Ρούντιν, Φ. Γκάρι Γκρέι – όμως κανένας δεν είχε την ευχή της Marvin Gaye Estate.

Τι συμβαίνει τώρα με τον Αμερικανό ράπερ, ηθοποιό, και μουσικό παραγωγό Dr. Dre;

Ο μεγιστάνας της χιπ – χοπ ετοιμάζει ταινία για τον Μάρβιν Γκέι, έναν από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της σόουλ όλων των εποχών.

Η βιογραφική ταινία είναι στα πρώτα στάδια παραγωγής και ο Dr. Dre, σύμφωνα με το Variety, έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των μουσικών αρχείων του θρύλου της σόουλ, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον πατέρα του.

Ο Μάρβιν Γκέι πέθανε το 1984 σε ηλικία 44 ετών, όταν τον πυροβόλησε ο πατέρας του μετά από διαμάχη.

Το 2016, η εταιρεία Marvin Gaye Estate έδωσε την ευλογία της για μία τηλεοπτική σειρά με θέμα τη ζωή του τραγουδιστή με πρωταγωνιστή τον Τζέιμι Φοξ, ωστόσο δεν υπάρχουν εξελίξεις γύρω από το project.

Επιπλέον ένα ντοκιμαντέρ που έχει για τίτλο την επιτυχία του Μάρβιν Γκέι «What’s Going On» αναμενόταν να κυκλοφορήσει πέρυσι – και ήταν η πρώτη ταινία που εγκρίθηκε από την οικογένεια του τραγουδιστή – αλλά επίσης καθυστέρησε.

Συνεπώς ο Dr. Dre είναι ο πρώτος που επιτυχώς έλαβε από την οικογένεια του Μάρβιν Γκέι την άδεια να αξιοποιήσει τη μουσική και την ομοιότητά του με τον τραγουδιστή για μία μεγάλου μήκους ταινία.

O Dr. Dre ήταν συμπαραγωγός του «Straight Outta Compton», βιογραφικής ταινίας του 2015 για τη γέννηση του είδους West Coast gangsta rap με τη δημιουργία των (Niggaz With Attitude). Η ταινία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, θετικές κριτικές και οδήγησε σε υποψηφιότητα Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ