Ο Κ. Κιτσοπάνος στον “ΑΕΡΑ FM 99,5” για τις παρεμβάσεις της ΔΕΥΑ Αγρινίου – Μπαράζ εργασιών (ηχητικό)

Για τις εν εξελίξει παρεμβάσεις και τον γενικότερα προσεχή σχεδιασμό της ΔΕΥΑΑ, στην πόλη και τα γύρω χωριά, μίλησε σήμερα στον “ΑΕΡΑ FM 99,5” και στον Νίκο Αγγελόπουλο, ο δημοτικός σύμβουλος, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος.

Ο κ. Κιτσοπάνος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε προβλήματα και δυστοκίες ετών που δίνει λύσεις η επιχείρηση, σε όσα έργα έχουν ολοκληρωθεί αλλά και σε αυτά που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα, στη Χαριλάου Τρικούπη, από το ύψος της “πεταλούδας” έως το νέο κόμβο, με ίδιους πόρους θα υλοποιηθεί δίκτυο ομβρίων, ώστε να λυθεί το ζήτημα της… λίμνης (πλημμυρικό φαινόμενο) που παρουσιάζεται συχνά πυκνά.

Στην οδό Κιλκίς, θα αντικατασταθεί ένα τμήμα του δικτύου αποχέτευσης το οποίο προκαλεί προβλήματα για πολλά χρόνια.

Στον Άγιο Κωνσταντίνο συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που αφορούν στα όμβρια και στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στην οποία επίσης καταγράφονται πλημμυρικά φαινόμενα.

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του δικτύου της ΤΚ Κερασιάς στα Παρακαμπύλια. Έργο που περίμενε για δεκαετίες η εν λόγω περιοχή.

Προχωρούμε η υλοποίηση νέας γεώτρησης στο Αγγελόκαστρο, η οποίο θα λύσει δια παντός το πρόβλημα υδροδότησης που παρουσιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ παράλληλα θα κατασκευαστεί και νέο δίκτυο, από την γεώτρηση, ως την κεντρική δεξαμενή.

Στις οδούς Μακρή και Παναγοπουλου, η ΔΕΥΑ Αγρινίου, προβαίνει σε κατασκευή φρεατίων αρχικά, ώστε να εκλείψει και εκεί το φαινόμενο της συσσώρευσης υδάτων κατά τις νεροποντές και εν συνεχεία θα προβεί και σε περαιτέρω ενέργειες θωράκισης.

Τέλος, στις οδούς Γούναρη και Σβώλη θα γίνει η κατασκευή νέου δικτύου και αντικατάσταση του υπάρχοντος, ώστε να αντιμετωπιστούν κάποιες αρρυθμίες του παρελθόντος και εκεί.

Η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Κιτσοπάνου στον “ΑΕΡΑ FM 99,5”: