Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, και λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018.

Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν, ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα, και βαθμιαία θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και κατά τόπους στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα της βόρειας χώρας.

H θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 17, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 11 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 10 έως 16 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς 6 μποφόρ και πιθανόν τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη σημαντική εξασθένηση.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά τόπους και κατά περιόδους. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, με σταδιακή ενίσχυση από τις απογευματινές ώρες σε ισχυρούς 6 μποφόρ και πιθανόν στις θάλασσες σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και ενδεχομένως το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς.