Ο σχεδιαστής του Apple iPhone πλέον συνεργάζεται με τη Ferrari

H Exor συνεργάζεται με την LoveForm και αυτή θα μπορούσε να είναι μια ακόμα μικρή είδηση για την παγκόσμια οικονομία.

Θα μπορούσε αν η Exor δεν ήταν η εταιρεία holding της οικογένειας Agnelli που είναι και μεγαλομέτοχος της Ferrari και η LoveForm δεν ήταν η εταιρεία του Jony Ive. Του ανθρώπου που έχει σχεδιάσει το iPhone της Apple, που καθόρισε τη μορφή των smartphones που όλοι χρησιμοποιούμε.

Στη LoveForm, που ιδρύθηκε το 2019, εμπλέκεται και άλλος ένας σημαντικός σχεδιαστής με προϋπηρεσία στην Apple, o Marc Newson, ενώ η πρώτη ανακοίνωση για τη συνεργασία είναι γενική. Έτσι αναφέρει πως «θα συνδυαστούν οι θρυλικές επιδόσεις και η πρωτοπορία της Ferrari με την ασυναγώνιστη εμπειρία και δημιουργικότητα της LoveForm».

Ταυτόχρονα οι δύο σχεδιαστές μεμονωμένα δηλώνουν ενθουσιασμένοι για τη συμφωνία και ως «κάτοχοι Ferrari» και λένε πως ανυπομονούν να συνεργαστούν με το τμήμα σχεδιασμού της ιταλικής εταιρείας και τον επικεφαλής του Flavio Manzoni.

Με τι θα ασχοληθεί η LoveForm στη Ferrari; Το πιο πιθανό είναι με την εξέλιξη των συστημάτων infotainment και του interface επικοινωνίας μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού, καθώς και με τη σχεδίαση και εξέλιξη άλλων προϊόντων, καθώς το merchandising είναι σημαντική δραστηριότητα για την ιταλική εταιρεία.

Η εμπλοκή της στο σχεδιασμό μελλοντικών μοντέλων και ειδικά ηλεκτρικών θα υπάρχει αλλά δεν θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

cnn.gr