13/04/2021 17:22

Ομιλία του Διονύση Σιμόπουλου σε Θέρμο και Μεσολόγγι

Η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος συνδιοργανώνει με τον Δήμο Θέρμου και με το πνευματικό κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, εκλαϊκευτικές ομιλίες αστρονομίας.
Ομιλητής: ο επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλαντηταρίου, κ. Διονύσιος Σιμόπουλος.

Στο Θέρμο, στο Σεμιναριακό Κέντρο – Πλατεία Νικολίτσα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στις 12 Μαΐου 2018 ημέρα Σαββάτο και ώρα 7:30μ.μ. με θέμα «Είμαστε Αστρόσκονη», όπου θα παρουσιαστούν οι βασικοί μηχανισμοί για το πως γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν τα άστρα.

Στην Ι.Π. Μεσολογγίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στις 13 Μαΐου 2018 ημέρα Κυριακή και ώρα 7:30μ.μ. με θέμα «Ψίθυροι από το διάστημα», στο κτήριο της Νομαρχίας υπό την στήριξη του πνευματικού κέντρου, όπου θα παρουσιαστεί η πρόσφατη ανακάλυψη από το πρατήριο LIGO στην Αμερική των βαρυτικών κυμάτων που συμβαίνουν μετά την συγχώνευση δυο μελανών οπών ή άστρων νετρονίων.

Οι ομιλίες διοργανώνονται για την διάδοση και την διάχυση της αστρονομίας στον νομό μας. Επίσης με αφορμή τις ομιλίες υπενθυμίζουμε ότι η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος έχει αναλάβει την διοργάνωση της 12ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών Αστρονόμων, το μεγαλύτερο γεγονός της ερασιτεχνικής αστρονομίας που γίνεται στη χώρας κάθε χρόνο σε διαφορετική περιοχή της Ελλάδος. Θα λάβει μέρος σε ορεινό πλάτωμα σε υψόμετρο 1200μέτρων κοντά στο χωριό Δρυμώνα Τριχωνίδος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας στις 13-15 Ιουλίου 2018. Πληροφορίες καθώς και για εγγραφές στην ιστοσελίδα της εξόρμησης https://astroexormisi.gr/

Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη