11/05/2021 13:32

Οργή της Ελλάδας για τα ρωσικά αντίποινα! «Εμείς έχουμε γεγονότα και αποδείξεις»

Απελάσεις δύο Ελλήνων διπλωματών και απαγόρευση εισόδου σε στενό συνεργάτη Κοτζιά, με εντολή του Σεργκέι Λαβρόφ – Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, κλήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας – Σκοπός να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» – Υπενθυμίζουμε ότι απελάθηκαν δύο Ρώσοι διπλωμάτες της πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων
Η ώρα για τα ρωσικά αντίποινα έφτασε! Μετά τις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών της πρεσβείας στην Αθήνα και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων, ήρθε η «απάντηση» της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει η Hellas Journal, με εντολή του Σεργκέι Λαβρόφ, απελάθηκαν ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών. Παράλληλα, την είσοδο στη Ρωσία απαγόρευσαν στον Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά.

Διπλωματικές πηγές χαρακτηρίζουν ασύμμετρη κίνηση της απόφαση της Ρωσίας, σημειώνοντας πως από την πλευρά της δεν υπάρχουν γεγονότα, στα οποία να βασίζεται οποιαδήποτε κατηγορία. «Αντιθέτως εμείς έχουμε γεγονότα και αποδείξεις», έλεγαν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας με έμφαση πως εξετάζουν την επόμενη κίνηση της Αθήνας.

Η κλήση του Έλληνα πρέσβη στο ρωσικό ΥΠΕΞ
Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στον Έλληνα πρέσβη της Μόσχας, Ανδρέα Φρυγανά, ο οποίος κλήθηκε από το ρωσικό ΥΠΕΞ για να δώσει εξηγήσεις για τις «μη φιλικές ενέργειες της Αθήνας» κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων. Εκείνος, από την πλευρά του, παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα.

Η κλήση του αφορούσε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και την απαγόρευση της εισόδου στη χώρα ακόμη δύο Ρώσων αξιωματούχων. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη πως Ρώσοι διπλωμάτες σχεδίαζαν να μπλοκάρουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με πληροφορίες από Hellas Journal, Sputnik