Ουκρανός δημοσιογράφος σε Λαβρόφ: «Εκτός από σιτηρά τι άλλο κλέψατε;

Σε δύσκολη θέση μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες βρέθηκε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ένας Ουκρανός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις καταγγελίες του Κιέβου ότι η Ρωσία κλέβει τόνους σιτηρών.

ΟΛαβρόφ ήταν χθες στην Τουρκία για να συζητήσει τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για την εξαγωγή σιτηρών και την αποναρκοθέτηση ουκρανικών λιμανιών. Αλλά καθώς πλησίαζε στο τέλος της η συνέντευξη Τύπου του Ρώσου ΥΠΕΞ και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο δημοσιογράφος Ρουστέμ Ουμέροφ δεν είχε καταφέρει ακόμη να πάρει τον λόγο για να υποβάλει τις ερωτήσεις του παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του. Έτσι πήρε την κατάσταση στα χέρια του, σηκώθηκε όρθιος και απευθύνθηκε στον Λαβρόφ:

«Είμαι από την ουκρανική κρατική τηλεόραση και θέλω πάση θυσία να σας κάνω μια ερώτηση», είπε.

Ο Λαβρόφ εμφανίστηκε ενοχλημένος από την παρέμβαση του Ουκρανού δημοσιογράφου, που συνέχισε: «Πέρα από τα σιτηρά, τι άλλα αγαθά κλέψατε από την Ουκρανία και σε ποιον τα πουλήσατε»;

Χαμογελώντας ο Ρώσος ΥΠΕΞ απάντησε: «Εσείς οι Ουκρανοί πάντα ανησυχείτε αναφορικά με το τι μπορείτε να κλέψετε και νομίζετε ότι όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι, θέλουμε να σώσουμε τους ανθρώπους από την καταπίεση του νεοναζιστικού καθεστώτος. Δεν εμποδίζουμε τα σιτηρά. Για να μπορέσουν να φύγουν από τα λιμάνια, θα πρέπει ο κ. Ζελένσκι να δώσει την εντολή, αυτό είναι όλο».

real.gr