04/03/2021 6:03

Παίρνουν πίσω το χαράτσι 2% αλλά μόνο για τα κινητά

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ψήφιση του φόρου 2% που επιβάλλεται εφάπαξ με την αγορά στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, αλλά και στους υπολογιστές όλων των ειδών και τα τάμπλετ, υπέρ τον δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτωνη κυβέρνηση τον παίρνει πίσω! Με μια λεπτομέρεια. Η κίνηση αφορά μόνο τα κινητά τηλέφωνα.
Ο φόρος αυτός που υπολογιζόταν ότι θα επιβαρύνει τους καταναλωτές με περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ προκάλεσε ακόμα και ενδοκυβερνητική κόντρα ανάμεσα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά και την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, αποφασίστηκε τελικά η κυβέρνηση να επανεξετάσει το φόρο 2% όπως αποφασίστηκε σε επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Οι δύο υπουργοί επικοινώνησαν, αφού είχε προηγηθεί η δημόσια τοποθέτηση του κ. Παππά στο Twitter όπου ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είχε γράψει ότι ο εν λόγω φόρος «πρέπει να επανεξεταστεί».

Στην επικοινωνία των δύο υπουργών, ο κ. Βερναρδάκης πρότεινε την επανεξέταση της ρύθμισης μόνο για τα κινητά, και ο κ. Παππάς δέχθηκε αμέσως την πρόταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα εξετασθεί εκ νέου ο φόρος, είναι τρεις μήνες περίπου.