Παναιτωλικός: Δύσκολο πλην αναγκαίο το θετικό αποτέλεσμα στα Γιάννινα

Δεδομένα δύσκολο -πλην αναγκαίο- είναι για τον Παναιτωλικό το θετικό αποτέλεσμα στην Γιάννινα απέναντι στον ΠΑΣ.

Φθάνοντας στην 9η Αγωνιστική της Super League ο Παναιτωλικός δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει βαθμολογική συγκομιδή η οποία να συνάδει με τις προσδοκίες που δημιούργησε, ούτε ίσως και που θα δικαιούταν, με βάση την εικόνα που είχε σε κάποια ματς, κυρίως με αντιπάλους μεγαλύτερης δυναμικότητας.

Με ΟΦΗ και Άρη ο Παναιτωλικός πρώτα «πέταξε» την ευκαιρία για την εντός έδρας νίκη (η οποία θα είχε σίγουρα δημιουργήσει άλλα δεδομένα στην παρούσα φάση) και ακολούθως γνώρισε μία συντριβή η οποία δημιούργησε εύλογα «μουρμούρα».

Τόσο απέναντι στην Παναχαϊκή, όσο και απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Παναιτωλικός δεν ήταν εντυπωσιακός αλλά σίγουρα πέτυχε να ανασκευάσει τις εντυπώσεις. Αυτό από μόνο του, όμως, δεν αρκεί.
Απέναντι στον ΠΑΣ ο Παναιτωλικός είναι υποχρεωμένος να ψάξει το θετικό αποτέλεσμα για μία σειρά από λόγους:

–Βαθμολογικούς. Ο Παναιτωλικός έχει υποχωρήσει πολύ στη βαθμολογία και κινδυνεύει να βρεθεί νωρίς με την «πλάτη στον τοίχο».

–Ψυχολογικούς. Συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα έχουν σαφώς και την αντίστοιχη επίπτωση στις τάξεις ομάδας και κόσμου.

–Κύρους. Το παιχνίδια με αντίπαλο τον ΠΑΣ έχουν την «ταμπέλα» του ντέρμπι. Ο Παναιτωλικός έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να «χτίσει» μια θετική παράδοση στους «Ζωσιμάδες», στην οποία πρέπει να δώσει συνέχεια.

Οι απουσίες που καλείται να διαχειριστεί ο Γιάννης Αναστασίου έχουν διαδραματίσει -και θα συνεχίσουν να το κάνουν- μεγάλο ρόλο. Οι όποιες επιστροφές θα περιοριστούν στους Χουχούμη και Μπαρμπόσα, αν τελικώς τα καταφέρει ο Πορτογάλος. Δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι θεαματικά στο διαθέσιμο υλικό.

Αυτό που καλούνται να δείξουν και να αποδείξουν οι παίκτες του Παναιτωλικού είναι ότι μπορούν το κάτι παραπάνω επί της ουσίας. Ότι δεν κερδίζουν μόνο στις εντυπώσεις, κερδίζουν και σε βαθμούς.

Το θετικό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα δώσει ηρεμία ενόψει διακοπής, ο χρόνος της οποίας είναι πολύτιμος για ανασυγκρότηση ενόψει Απόλλωνα, όπου η εντός έδρας νίκη θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από αυτοσκοπός.

titormosnet.gr