Παναιτώλιο: Συζήτηση για την Υγεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση φίλων και μελών της Επιτροπής κατοίκων του Παναιτωλίου που δραστηριοποιούνται πάνω σε θέματα που αφορούν την υγεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην ευρύτερη περιοχή του Παναιτωλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κοινοτικού καταστήματος Παναιτωλίου “Χρήστος Καπράλος”.

Στην συνάντηση χαιρετισμό απηύθυναν οι: π. Κωνσταντίνος Κατσιμάρδος (εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής Παναιτωλίου), Χρήστος Καμζέλας (μέλος της Επιτροπής για την υγεία Καινουργίου), Παπαρίζος Ιωάννης (ιατρός), Ζησιμόπουλος Χρήστος (ιατρός), Μάκης Αραβανής (Παθολόγος στο Νοσοκομείο Αγρινίου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας) καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Διονύσιος Παλούμπας, Ιορδάνης Καπλανίδης και Γεώργιος Αγγελίδης και η εκπαιδευτικός Δήμητρα Κατσιμάρη.

Παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Φόρης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της κοινότητας Παναιτωλίου Ανδρέας Γκορόγιας, ο πρώην δήμαρχος Θεστιέων Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Παναιτωλίου Κώστας Καζάκος, μέλη του προεδρείου του Πολιτιστικού συλλόγου Παναιτωλίου “Χρήστος Καπράλος” καθώς και ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Καινουργίου π. Απόστολος Μπλέτσας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πρωτοβάθμια περίθαλψη στην περιοχή μας και ακούστηκαν προτάσεις και προβληματισμοί από τους ομιλούντες με κοινό συμπέρασμα ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι ένας βασικός πυλώνας του κάθε συστήματος υγείας που ξεκινά από την προληπτική ιατρική, την αγωγή υγείας και τη σχολική υγιεινή, άπτεται της αποσυμφόρησης των εξωτερικών ιατρείων και των νοσηλευτικών κλινών των νοσοκομείων λόγω έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης στο σπίτι πολλών από τα χρόνια και πιο απλά οξέα προβλήματα που υπό άλλες συνθήκες θα οδηγούσαν σε επιβάρυνση της δευτεροβάθμιας περίθαλψης και επεκτείνεται στην αποκατάσταση, τη φροντίδα της Τρίτης ηλικίας και προβλημάτων όπως και η ψυχική υγεία.

panaitolionews.blogspot.com