Παραδοσιακή παραγωγή βουτύρου,ξινόγαλου και ψήσιμο κουλούρας στα Άγραφα

Η οικονομία που κάνει κύκλο, ανέθρεψε γενιές και γενιές και κράτησε την Ελλάδα όρθια ανά τους αιώνες.
Η διαφύλαξη και η ανάδειξη των αγροτοδιατροφικών μας παραδόσεων αποτελεί χρέος για την προστασία της. Με την παγκοσμιοποίηση που επέρχεται, είναι η άυλη κληρονομιά μας που σταδιακά σβήνει.
Η κυράΑλεξάνδρα στο ορεινό Αγραφιώτικο χωριό, μας ετοιμάζει βούτυρο που έφτιαξε η ίδια, τα παράγωγά αυτού ξινόγαλο & κλωτσοτύρι (αρτιμή) καθώς και κουλούρα ψημένη στα ξυλοκάρβουνα.
Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

Κλαρίνο:Γιώργος Τουφεκούλας.
video: Ανδρέας Κουτσοθανάσης