Πάτρα: Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον εντοπισμό της 16χρονης Ελισάβετ- «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει στο μυαλό της»

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 16χρονης Ελισσάβετ που εξαφανίστηκε στις 2 Νοεμβρίου, στην Πάτρα.

Το κορίτσι μετά από προγραμματισμένη έξοδο, δεν επέστρεψε στο Κέντρο Μέριμνας Θηλέων, όπως θα έπρεπε. Δηλώθηκε η εξαφάνιση της στην Αστυνομία, ακόμα όμως δεν έχει εντοπιστεί. Η 16χρονη το είχε σκάσει και στο παρελθόν, είχε εντοπιστεί όμως, στην Λάρισα.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο κ. Νίκος Σταθακόπουλος, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, «ενεργήσαμε αμέσως όπως έπρεπε. Ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες που έπρεπε στην αστυνομία και εκδώσαμε στο «Χαμόγελο του παιδιού» Ambet alert, δόθηκαν φωτογραφίες του κοριτσιού. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, εκτός από το να αναμένουμε».

Όπως ανέφερε, «το συγκεκριμένο κορίτσι το είχε σκάσει ξανά από το Ίδρυμα και είχε βρεθεί στη Λάρισα. Αυτή τη φορά, είχαν βγει για δύο ώρες για μία απογευματινή βόλτα και η συγκεκριμένη 16χρονη, δε γύρισε πίσω. Φαίνεται ότι το είχε προγραμματίσει.

Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι τα παιδία που βρίσκονται στο Ίδρυμα, εμφανίζουν μία παραβατική συμπεριφορά σε κάποιες περιπτώσεις την οποία υιοθετούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Μπαίνουν στο ‘Ίδρυμα μετά από εισαγγελική εντολή και καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Ωστόσο μετά από αυτό έχουν μία καλή καθημερινότητα, πηγαίνουν σχολείο ενώ καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχει κάτι δυσάρεστο μέσα στο Ίδρυμα που μπορεί να ώθησε τη 16χρονη να φύγει με αυτόν τον τρόπο. Δεν φταίει κάποιος. Είναι ένα γεγονός που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Πρόκειται και για ένα σκληρό παιδί, δεν μπορείς να ξέρεις τι έχει στο μυαλό της η Ελισάβετ. Σε ενάμιση χρόνο ενηλικιώνεται. Είχε και την στήριξη ψυχολόγου. Εκτός από την καλή σχέση με το προσωπικό».

thebest.gr