Περιβαλλοντική ημερίδα στο Τρικούπειο: «Καινοτόμες λύσεις για βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης»

Στα πλαίσια της υλοποίησης του έργου με τίτλο «BLUE-GREENWAY: Καινοτόμες λύσεις για βελτίωση της περιβαλλοντικής κατάστασης των ευτροφικών και ανοξικών παράκτιων οικοσυστημάτων», που συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς Πόρους: «EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation Common Challenges – Shared Solutions» και Εθνικούς Πόρους διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών Ημερίδα στο Μεσολόγγι.

Η Ημερίδα διεξάγεται για πρώτη φορά προκειμένου να ενημερώσει την τοπική κοινωνία, προσδοκώντας την ευαισθητοποίησή της για την αντιμετώπιση του κρίσιμου περιβαλλοντικού ζητήματος. Το έργο BLUE-GREENWAY θα υλοποιήσει πιλοτικές καινοτόμες εφαρμογές στην περιοχή του Μεσολογγίου-Αιτωλικού, και θα παρουσιάσει βιώσιμες λύσεις για την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος του ευτροφισμού.

Οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν την πρότασή τους στο κοινό καθώς και σε εκπροσώπους πολιτειακών και επιχειρηματικών φορέων, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, φοιτητές. Η αλληλεπίδραση και η συζήτηση μεταξύ των φορέων και του κοινού θα συνδέσει την πανεπιστημιακή κοινότητα με την τοπική κοινωνία και αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της Ημερίδας.

Η κοινοπραξία με έξι συνεργαζόμενους εταίρους συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών (Lead Partner) με συμμετοχή εταίρων ακαδημαϊκών, βιομηχανικών και ΜΜΕ: Atlantis Ltd, FLAG Danube Delta, Sintef Ocean, Fugro Norway AS, European Public Law Organisation (EPLO).

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου την 29η Ιουνίου 2021 (πρόγραμμα ημερίδας). Όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης από διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 έχουν ληφθεί.

Την Ημερίδα μπορείτε να παρακολουθήσετε και διαδικτυακά (Ελληνικά και Αγγλικά) μέσω των παρακάτω συνδέσμων:

Facebook: https://fb.me/e/K3QXR422 (Αγγλική μετάδοση)

https://fb.me/e/1Wq0LzLu0 (Ελληνική μετάδοση)

YouTube: https://youtu.be/BCAxvy9QN2s (Αγγλική μετάδοση)

https://youtu.be/p-ob0TnBMaY (Ελληνική μετάδοση)