Πλεύρης: Νέα μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους αν χρειαστεί

Την άποψη του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη για μετρά που θα αφορούν στους ανεμβολίαστους συμμερίζεται και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Υπενθυμίζεται πως ο Άδωνις Γεωργιάδης πρότεινε η είσοδος στα σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίαστους να γίνεται μόνο με rapid test.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, σημειώνοντας πως: «Αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλεγεί και η Ελλάδα». Σχετικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού ο υπουργός ανέφερε πως «αν την επεκτείνεις θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τούς επιβάλεις».

Για παράδειγμα, αναρωτήθηκε «ποιες θα είναι οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;».

Αναφέρθηκε και στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή και σχολίασε όσοι είναι επικουρικό προσωπικό δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση τους, ενώ οι υπόλοιποι ερτγαζόμενοι εξακολουθούν να μην πληρώνονται.

Ο υπουργός αποκάλυψε πως οι ιατρικοί σύλλογοι μέσα στα νοσοκομεία πιέζουν το υπουργείο ώστε να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Τέλος, σημείωσε πως υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ που έχουν διαθέσιμες, συμμετέχουν στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

newsit.gr