Δήμος Μεσολογγίου: “Πράσινο” για τη μεταφορά απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Στράτου

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η σχετική Υπουργική Απόφαση, για μεταφορά 3.000 τόνων σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ Στράτου του δήμου Αγρινίου.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος με σχετικές επιστολές (επισυνάπτονται) αλλά και επαφές με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, αιτήθηκε να γίνει άμεση ρύθμιση της προσωρινής κατάστασης με τον πιο δόκιμο τρόπο, αυτή που υπαγορεύει ο κρατικός σχεδιασμός με την ίδρυση των ΦΟΣΔΑ ήτοι την μεταφορά των σκουπιδιών στους πλησιέστερους ΧΥΤΑ, λαμβανομένου υπόψη ότι η οριστική λύση του προβλήματος είναι σε εξέλιξη με το έργο που έχει ήδη μελετήσει και προχωρά ταχύτατα η δημοτική αρχή.

“Καταφέραμε με πολλούς κόπους, αντιμετωπίζοντας πάρα πολλές δυσκολίες, εμπόδια και τρικλοποδιές να δώσουμε μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, που αφορά πάνω από όλα την δημόσια υγεία, το περιβάλλον αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας. Κάποιοι καθημερινά επιδίδονται σε λασπολογίες ενώ εμείς ενεργούμε και ενεργήσαμε από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε για το μεγάλο αυτό θέμα, της διαχείρισης των απορριμμάτων και οι πολίτες το γνωρίζουν και μας το αναγνωρίζουν και τους ευχαριστώ” ανέφερε ο Δήμαρχος Ι.Π Μεσολογγίου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 31, ΤΚ 30200 Ι.Π Μεσολογγίου 11/10/2021
Αρ. πρωτ.25805

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΤΗΛ: 26313 60900
FAX: 26313 63444
e-mail: kostasliros@2607.syzefxis.gov.gr
ΠΡΟΣ
Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας
κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα

Αγαπητέ κ.Υπουργέ,
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, αλλά και των αλλεπάλληλων επαφών με τον Γ.Γραμματέα κ. Γραφάκο και σε ότι αφορά το φλέγον και άκρως επείγον για το Δήμο μου θέμα της λειτουργιάς του ΧΥΤΑ για όσο διάστημα διαρκέσει η αποκατάσταση της ζημίας λόγω πυρκαγιάς, επανέρχομαι αιτούμενος την εκ μέρους σας ρύθμιση της προσωρινής κατάστασης με τον πιο δόκιμο τρόπο, που κατά την άποψη μου είναι αυτή που υπαγορεύει ο κρατικός σχεδιασμός με την ίδρυση των ΦΟΣΔΑ ήτοι την μεταφορά των σκουπιδιών μας στους πλησιέστερους ΧΥΤΑ, λαμβανομένου υπό όψη ότι η οριστική λύση του προβλήματος είναι σε εξέλιξη με το έργο που έχουμε ήδη μελετήσει και προχωρούμε ταχύτατα .
Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος που άπτεται της δημόσιας υγείας και αποτελεί καθημερινό πιεστικό ζήτημα, παρακαλώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σας.
Σας ευχαριστώ

Κώστας Λύρος
Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (1) (ΑΑ)