Πρόεδρος εργαζόμενων Θριασίου: «Αρνητές προπηλάκισαν γιατρούς με αφορμή τη διασωλήνωση ασθενούς»

Η διασωλήνωση της ασθενούς είχε γίνει με τη συναίνεσή της – Αναλυτικά όσα αναφέρει για το περιστατικό ο Μανώλης Βαρδαβάκης

Διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της εισβολής ομάδων σε νοσοκομεία με σκοπό την παρεμπόδιση της διασωλήνωσης ασθενών, γεγονός που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση. Μετά τους αρνητές του κορωνοϊού, αλλά και τους αρνητές των εμβολίων, πλέον σειρά παίρνουν οι αρνητές της διασωλήνωσης.

«Το Σάββατο 28 Αυγούστου γύρω στις 9 το βράδυ μια οργανωμένη ομάδα που αυτοαποκαλείται ”Σωματοφύλακες του Συντάγματος” εισέβαλαν στο Θριάσιο και παρά την προσπάθεια φυλάκων και εργαζομένων, εισήλθαν στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου, που είναι κλινική Covid και προπηλάκισαν τους εργαζόμενους της κλινικής με αφορμή την διασωλήνωση ασθενούς. Απειλούσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο» αναφέρει μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο νοσηλευτής ΜΕΘ – Πρόεδρος εργαζόμενων Θρασίου, Μανώλης Βαρδαβάκης.

Όπως ο ίδιος τονίζει, σύμφωνα με μαρτυρίες τεσσάρων γιατρών και νοσηλευτών, η διασωλήνωση της ασθενούς είχε γίνει με τη συναίνεσή της.

Ερωτηθείς αν αυτή η ομάδα γνώριζε την ασθενή, δήλωσε πως μια γυναίκα από την ομάδα δήλωνε ότι κουμπάρα της χωρίς ωστόσο να μπορεί αυτό να εξακριβωθεί.

Ο κ. Βαρδαβάκης τονίζει ότι παρά την καταγγελία του σωματείου τους, καμία νομική διαδικασία δεν έχει κινηθεί από τότε σε βάρος της συγκεκριμένης ομάδας που προπηλάκισε υγειονομικούς κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ενώ πρόσθεσε πως τα άτομα αυτά στοχοποιούν υγειονομικούς ως ψεύτες και δολοφόνους.

protothema.gr