Κωστίκογλου: Ο κατήφορος της “Συλλογικής Κίνησης” συνεχίζεται με στόχο έναν μικρό “δικό τους” Εμπορικό Σύλλογο

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Οι εξελίξεις μας υποχρεώνουν να επανέλθουμε ώστε να απαντήσουμε όχι μόνο σε αυτά που γράφει αλλά και σε αυτά που κάνει η Συλλογική Κίνηση.
Τα μέλη της Συλλογικής Κίνησης που συμμετέχουν στο ΔΣ του Συλλόγου, για την ακρίβεια, διότι έτσι θα τους αποκαλούμε από εδώ και στο εξής, αφού συνάδελφοι με την γενική έννοια του όρου δεν είναι, από την στιγμή που έχουν αποφασίσει να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. μας παρουσίασαν το κείμενο που διακίνησαν σε μερίδα συναδέλφων στην αγορά προκειμένου να συγκεντρώσουν υπογραφές για το πενθήμερο.
Ένα κείμενο, εντελώς απαράδεκτο και προσβλητικό. Όπως, επίσης, με εντελώς προσβλητικό και υποτιμητικό τρόπο απευθύνεται ο κ. Γιαννόπουλος, που εκπροσωπεί την Συλλογική Κίνηση, προς τα μέλη του Δ.Σ.
Ποιος του δίνει αυτό το δικαίωμα; Μήπως αυτοί που, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στο παρελθόν, συμβουλεύεται γιατί είναι νέος στα συνδικαλιστικά;
Δεν μας εκπλήσσει, βέβαια, ο τρόπος γραφής της Συλλογικής Κίνησης, είναι γνωστός εδώ κι ένα χρόνο κι έρχεται από το μακρινό παρελθόν, γυρίζοντάς μας δεκαετίες πίσω.
Προσπάθησαν και συγκέντρωσαν υπογραφές (96 σύμφωνα με δήλωση τους, ενώ στα υπόλοιπα 175 περίπου μέλη ,είτε δεν είχαν το θάρρος να πάνε ή πήγαν και τους αρνήθηκαν)με το επιχείρημα ότι θα δώσουν “επιθυμητή” λύση στο πενθήμερο.

Συνάδελφοι

Με προσωπική μου ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες σας τόνισα να διαβάσετε καλά πριν υπογράψετε αυτά που κάποιοι σας το ζητούν.
Ισχυρίζονται ότι το Δ.Σ. δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει, μιλώντας για οριακή πλειοψηφία.
Επειδή τα μέλη της Σ.Κ. έχουν κοντή μνήμη, να τους θυμίσουμε ότι στις εκλογές πριν από ένα χρόνο το “Ενωμένο Εμπόριο” έλαβε 98 ψηφοδέλτια, σχεδόν διπλάσια από όσα έλαβε η Σ.Κ. που πήρε 54, με το σύστημα της απλής αναλογικής να φέρνει την κατανομή των εδρών στις 5 έναντι 3.
Όμως στη Δημοκρατία οι αποφάσεις λαμβάνονται με την αρχή της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, είτε αυτή είναι οριακή είτε ενισχυμένη.
Αυτό ας το κατανοήσουν καλά κάποιοι και να σταματήσουν να διαδίδουν ψεύδη και συκοφαντίες, όλα έχουν ένα όριο!
Τα μέλη της Σ.Κ. επιδιώκουν να φέρουν την Αγορά σε διχασμό με αφορμή το πενθήμερο. Είναι βέβαιο ότι δεν θα τα καταφέρουν όπως επίσης δεν θα καταφέρουν να κρατούν σε “ομηρία” τον εμπορικό κόσμο της πόλης .
Δυστυχώς κάποιοι με αφορμή την δική μας εκλογή δεν μπορούν πλέον να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν και να ελέγχουν την Αγορά. Είναι προφανές πως ένιωθαν να κατέχουν μεγάλη εξουσία αποφασίζοντας πότε θα είναι ανοιχτή και πότε κλειστή η ίδια η πόλη!
Με την στάση της η συλλογική κίνηση δείχνει ότι θέλει να έχει ένα σύλλογο μικρό σε μέλη και απόλυτα ελεγχόμενο για να μπορεί να καθορίζει τις αποφάσεις.
Πετύχαμε σε μικρό διάστημα και σε δύσκολη περίοδο να εγγράψουμε στο σύλλογο μας δεκάδες συναδέλφους από διαφορετικούς κλάδους εμπορίας στην Αγορά . Μας κατηγόρησε μάλιστα ο κ . Γιαννόπουλος για ορισμένες εγγραφές στο χθεσινό ΔΣ ότι δηλαδή εγγράφουμε στο Σύλλογο συναδέλφους κάνοντας λόγο για αυτούς με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς λέγοντας τους κοτοπουλάδες ,μανάβηδες και γυψάδες.
Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος πρέπει να εκπροσωπεί το σύνολο των εμπόρων της πόλης και της περιοχής μας και να προσπαθεί για το καλύτερο για αυτούς.
Αυτό ακριβώς που κάναμε τους δέκα μήνες μέχρι σήμερα στέλνοντας τη φωνή μας σε όλη τη χώρα για να ενώσουμε δυνάμεις, προς όφελος των συναδέλφων. Γι’ αυτό και καλούμε όσους δεν είναι μέλη να ενταχθούν στη δύναμη του Συλλόγου για να ενισχύσουμε τη συλλογική μας εκπροσώπηση.
Θέλουμε ένα σύλλογο που ο καθένας θα έχει το δικαίωμα να καταθέτει την άποψη του και όχι να δέχεται εκφοβισμό στις γενικές συνελεύσεις όταν εκφράζει αντίθετη άποψη. Αυτές οι συμπεριφορές οδηγούν στο να αποφεύγει ο συνάδελφος να βρεθεί ξανά εκεί, ενώ συγχρόνως αποτελεί έναν βασικό λόγο αποχής των μελών από τις γενικές συνελεύσεις.
Όσον αφορά τις μυστικές συναντήσεις που αναφέρουν ότι έχω με τηλεδιασκέψεις με Υπουργούς η Βουλευτές θέλω να πω τούτο .
Τους τελευταίους δέκα μήνες με προσκάλεσαν με τον θεσμικό ρόλο που έχω σε συζητήσεις με τηλεδιασκέψεις για τα θέματα του Λιανεμπορίου, Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη των τριών πολιτικών κομμάτων της ΝΔ, του Σύριζα και του ΠΑΣΟΚ και ανταποκρίθηκα ως όφειλα σε όλες για να αναδείξω και να προβάλλω τα σημαντικά προβλήματα που έχουμε ως κλάδος και κάναμε προτάσεις ,ασκώντας πίεση και ζητώντας άμεσα λύσεις σε αυτά.
Τα μέτρα που πήραμε ως κλάδος ενοίκια ,αναστολές επιταγών , φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, επιστρεπτέες ασφαλώς πολύ λίγα σε σχέση με τις μεγάλες συνέπειες που είχαμε για αυτό και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε ,ήταν το αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας που κάναμε και εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου μαζί με άλλους Εμπορικούς Συλλόγους στη χώρα μας .

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Στην δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε επιδιώκουμε την ενότητα όλων και αυτό γιατί την χρειαζόμαστε πιο πολύ από κάθε άλλη φορά. Όχι τον διχασμό που κάποιοι επιδιώκουν με κάθε μέσο να δημιουργήσουν.

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ