Σ. Κωστίκογλου στον «Aeras fm 99,5» για click away: «Ανεφάρμοστο το μέτρο, ελάχιστη η καταναλωτική κίνηση» – (ηχητικό)

Εξαιρετικά περιορισμένη χαρακτήρισε την σημερινή προσέλευση των καταναλωτών στα καταστήματα του Αγρινίου, για αγορές και ψώνια με τη νέα μέθοδο του click away, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, Σωκράτης Κωστίκογλου, μιλώντας στον «Aeras fm 99,5» στην εκπομπή του Παναγιώτη Τσακανίκα.

Τα καταστήματα που άνοιξαν εξάλλου ήταν ελάχιστα ενώ, ακόμη και αυτά που λειτούργησαν σε καμία των περιπτώσεων δεν είχαν την προσέλευση που περίμεναν.
Ο κ. Κωστίκογλου επανέλαβε μετά την τελευταία ανακοίνωση του Συλλόγου, ότι, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης είναι εκτός τόπου και χρόνου, ζητώντας το άνοιγμα του λιανεμπορίου με αυστηρούς όρους λειτουργίας ή έστω με τηλεφωνικό ραντεβού και προσέλευση εντός των καταστημάτων ένας – ένας καταναλωτής, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην τράπεζες καθώς το νέο μέτρο είναι επί της ουσίας ανεφάρμοστο.

«Είναι ένα μέτρο που πάρθηκε για να εξυπηρετήσει ξεκάθαρα τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και τις ταχυμεταφορές. Δεν μπορούν τα καταστήματα να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομές. Ελάχιστοι εξάλλου συνάδελφοι στο Αγρίνιο έχουν ασύρματο POS» συμπλήρωσε ο κ. Κωστίκογλου αναφερόμενος και στα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των εμπόρων που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου: