Σεισμός στην Κρήτη: Υπάρχει ανησυχία και για τη Θήβα;

Τι επισημαίνουν οι σεισμολόγοι για την περίπτωση της Θήβας που ήρθε στο προσκήνιο μετά τον μεγάλο σεισμό που ταρακούνησε την Κρήτη

Οnμεγάλος σεισμός που σημειώθηκε τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στην Κρήτη και οι ζημιές στο Αρκαλοχώρι έφεραν στo προσκήνιο και την περίπτωση της Θήβας, περιοχή για την οποία καταγράφονται ανησυχίες πως μπορεί να γίνει επίσης μεγάλος σεισμός. Για το θέμα μίλησαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV σεισμολόγοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν με εκ διαμέτρου διαφορετικές θέσεις.

Πού έγκειται ο φόβος για τη Θήβα

Σύμφωνα με τον επιστήμονα Γεράσιμο Παπαδόπουλο, που σχολίασε την κατάσταση στο Ανοιχτό Κανάλι, στις 21 Ιουλίου όταν η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου εξέτασε το Aρκαλοχώρι εξέτασε και τη Θήβα και κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα σε αυτό που κατέληξε για την Κρήτη.

«Πρώτον μπορεί να γίνει ισχυρότερος σεισμός και δεύτερον πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Εγκέλαδος. Δεν είναι προσωπική μου άποψη είναι γραπτή και επίσημη της επιτροπής σεισμικής κινδύνου», σημείωσε. «Δεν μιλήσαμε για σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ, αυτό είναι παραπλανητικό. Μιλήσαμε για ισχυρότερο σεισμό. Η επιτροπή δεν έδωσε νούμερα και μεγέθη και δεν θα ήμασταν σοφοί αν το κάναμε», συμπλήρωσε.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην «Ώρα Ελλάδος» επεσήμανε σχετικά: «Ο κάθε συνάδελφος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Παρακολουθούμε την κατάσταση στη Θήβα. Αν χρειαστεί θα παρέμβουμε όταν πρέπει». Ο κ. Λέκκας τόνισε πως το ενδιαφέρον αυτή την ώρα επικεντρώνεται στην περίπτωση της Κρήτης και εξήγησε πως θα ήταν λάθος να κάνουμε τέτοιες προβλέψεις για άλλες περιοχές αυτή την ώρα, χωρίς ουσιαστικά να επιβεβαιώνει την επισήμανση για την πόλη της Θήβας.

ethnos.gr