16/05/2021 5:15

Σκληρή πολιτική κόντρα Μαξίμου – ΝΔ για την έφοδο Ρουβίκωνα στο ΣτΕ και την επίθεση σε Μπουτάρη

Σκληρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή την έφοδο του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και την επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη.

Για «πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συνειδητοποιήσει ότι «ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημία προκαλεί στον τόπο». «Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ’ όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας. Πόσο μάλλον η πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης που συνέβη χθες με την έφοδο στο ΣτΕ», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Ο πρόεδρος της ΝΔ, καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται, αρκεί να μην προέρχεται από την ακροδεξιά», απαντά το γραφείο του πρωθυπουργού και προσθέτει «είναι ο άνθρωπος που δήλωνε πως “η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά”».

Την Τετάρτη η δίκη για την επίθεση στον Μπουτάρη

Το πρωί της Τετάρτης η δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση στο Γιάννη Μπουτάρη. Έχουν ταυτοποιηθεί έξι ακόμη άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό, ανάμεσά τους και ο άνδρας που προπηλάκισε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ενώ κρατούσε ένα παιδί.

Συγκεκριμένα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου. Το δικαστήριο έδωσε εντολή οι τρεις συλληφθέντες να παραμείνουν κρατούμενοι ως την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σε ό,τι αφορά τον ανήλικο που συνελήφθη μαζί με τους άλλους τρεις, η υπόθεσή του διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

«Αυτοί που μου επιτέθηκαν δεν είχαν σχέση με την ημέρα μνήμης των Ποντίων. Τους ξέρω ποιοι είναι… Ήταν οργανωμένοι φασίστες! Μου επιτέθηκαν σαν άτομο και σαν Δήμαρχο… Μου είπαν: Ποιος σε κάλεσε εδώ ρε; Τον δήμαρχο δεν τον καλούνε. Έχει υποχρέωση να πάει σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

REAL.GR