Σκρέκας για φράγμα Μεσοχώρας: Κρίσιμο έργο για τη βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα (VIDEO)

Την σοβαρότητα του υδατικού προβλήματος, όπως και τις παρεμβάσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης για την αντιμετώπισή του, ανέδειξε στην ομιλία του – στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνει η ΠΕΔ Θεσσαλίας – ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο έργο του του φράγματος Μεσοχώρας, το οποίο χαρακτήρισε κρίσιμο για την προοπτική και την βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα. Στη συνέχεια τόνισε πως «το φράγμα της Μεσοχώρας εντάσσεται στο σχέδιο διαχείρισης λεκανών απορροής. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται ήδη σε διαδικασία για αδειοδότηση, να εκδοθεί η ΑΕΠΟ και έτσι ενσωματώνονται σε αυτή και οι παρατήσεις του ΣτΕ».

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «το υπουργείο ανέλαβε έργο ύψους 14 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει σειρά από δράσεις για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και την κλιματική αλλαγή. Ανάμεσα σε αυτές είναι και δράσεις για τα ποτάμια της Θεσσαλίας. Με συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου Λαρισαίων και Δήμου Κιλελέρ θα υλοποιηθούν άμεσα έργα για τον υδροφόρο ορίζοντα στον δήμο Κιλελέρ. Έχουμε σχεδιάσει με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 22 σημαντικά αρδευτικά έργα με συνολικό προϋπολογισμό κατασκευής 1,6 δισ. με πολλά έργα να βρίσκονται στην περιοχή της Θεσσαλίας».

Ένα απόσπασμα της ομιλίας του Κ. Σκρέκα:

larissanet.gr