17/04/2021 0:28

Στα χέρια των αρχών ο εγκέφαλος του «καρτέλ» της κοκαΐνης στο Κολωνάκι

Συνελήφθη στο σπίτι του στον Λυκαβηττό, μαζί με τη σύζυγό του ο 53χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος κοκαΐνης που δρούσε σε γνωστό εστιατόριο (ιδιοκτησίας του ίδιου) στο Κολωνάκι, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει με την αποκάλυψή της σεισμό στη σόουμπιζ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος αναζητούνταν από τις αρχές εδώ και δύο χρόνια, με τις αρχές να τον εντοπίζουν και να τον συλλαμβάνουν την περασμένη Δευτέρα. Για την εν λόγω υπόθεση έχουν κατηγορηθεί μέχρι στιγμής 27 άτομα και έχουν παραπεμφθεί σε δίκη. Η δράση του κυκλώματος ξεκινάει από το Νοέμβριο του 2013 και απλώνεται μέχρι το Σεπτέμβρη του 2015.

Το διάστημα αυτό συνιδιοκτήτες γνωστού μπαρ του Κολωνακίου -χωρίς να είναι τοξικοεξαρτημένοι- διέπραξαν το ποινικό αδίκημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, με τη μορφή της διεύθυνσης από κοινού του καταστήματος, ενώ εν γνώσει τους γινόταν συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο …σούπερ – κοριός έχει καταγράψει πλήθος συνομιλιών μεταξύ των κατηγορούμενων «επωνύμων», με πλέον χαρακτηριστικές αυτές με τον 53χρονο μέτοχο του εν λόγω μπαρ. Από τις συνομιλίες προκύπτει πως πολλοί από τους λαμπερούς (υπόδικους πλέον) καλλιτέχνες -και όχι μόνο – άρχισαν να προτιμούν το συγκεκριμένο μαγαζί κλείνοντας κάποιο «κρυφό» τραπέζι στο υπόγειό του, όπου ο 53χρονος τους προμήθευε με κοκαΐνη. Οι κρατήσεις ήταν άλλοτε για «ένα άτομο» ή «για τραπέζι», ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν παραγγελία για «μπουκάλι». Ανάλογα με την κράτηση, ο ιδιοκτήτης καταλάβαινε και την ποσότητα κοκαΐνης που ήθελε ο κάθε πελάτης.

Ωστόσο, η διακίνηση φαίνεται πως δεν περιοριζόταν μόνο στο κατάστημά του, καθώς ο 53χρονος έκανε και βόλτες πέριξ του Κολωνακίου με το αυτοκίνητό του, όπου φέρεται να παρέδιδε ναρκωτικά σε συγκεκριμένα σημεία.

Ποιος είναι ο 53χρονος
Ο συλληφθείς είναι ένας ιδιαίτερα ευκατάστατος άνθρωπος που εμφανιζόταν ως εισοδηματίας. Ήταν παντρεμένος με μια αλλοδαπή γυναίκα κατά πολλά χρόνια νεότερή του ενώ ανά τακτά διαστήματα πραγματοποιούσε ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι σχέσεις του με τους ιδιοκτήτες και κυρίως με την γυναίκα που συμμετείχε στο σχήμα είχαν κλονιστεί αρκετές φορές κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους, ωστόσο ανά διαστήματα τα ξαναέβρισκαν. Ο ίδιος ήταν αρκετά γνωστός στην ελληνική σοουμπιζ, ενώ η ατζέντα του περιελάβανε μεγάλο μέρος από την «αμαρτωλή» Αθήνα.

newpost.gr