17/04/2021 21:22

Σταϊκούρας: Υπερδιπλασιάζονται τα όρια κρατικής ενίσχυσης στις επιχειρήσεις

Δια των πιο επισήμων χειλέων, αυτών του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα επιβεβαιώθηκε ο υπερδιπλασιασμός των ορίων κρατικής ενίσχυσης για σειρά επιχειρήσεων αλλά και η αύξηση του ορίου της ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών από τα τρία στα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

του Γιώργου Λυκουρέντζου
Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε την αύξηση των ορίων επιδότησης επιχειρήσεων μέσω των υφιστάμενων προγραμμάτων στήριξης της Ε.Ε. αλλά και του νέου πλαισίου «κάλυψης» των πάγιων δαπανών.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα για το υφιστάμενο πλαίσιο επιδότησης επιχειρήσεων το ανώτατο όριο των 800.000 ευρώ διπλασιάζεται σε 1.600.000 ευρώ. Ειδικά για τον πρωτογενή τομέα το ανώτατο ποσό ανα επιχείρηση διαμορφώνεται σε 225.000 ευρώ από 100.000 ευρώ που ισχύει ενώ για την αλιεία το ποσό διαμορφώνεται σε 270.000 ευρώ από 120.000 ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι παρέχεται ένα μεγαλύτερο πλαισιο καθώς ο χρονικός ορίζοντας της ρύθμισης επιδότησης παγίων δαπανών δεν θα λήξει τον Ιούνιο όπως αρχικά οριζόταν αλλά στο τέλος του έτους.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ιδιοκτητών ακινήτων που έλαβαν μειωμένα ενοίκια. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι ήδη έχει καλυφθεί το 71% των σχετικών αιτημάτων ενώ τόνισε ότι δίνεται δικαίωμα επανεξέτασης εντός Φεβρουαρίου των αιτημάτων που υπέβαλλαν 79.306 ιδιοκτήτες ακινήτων και αρχικώς απορρίφθηκαν.

real.gr