Στην Αιτωλοακαρνανία τρία από τα 24 τμήματα με κάτω από 10 εισακτέους από ΓΕΛ φέτος

Σε αρκετά τμήματα οι επιτυχόντες από ΓΕΛ φέτος είναι κάτω από 10, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των Βάσεων 2021 από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί, παρότι σε πολλά τμήματα οι προσφερόμενες θέσεις ήταν τριψήφιες, εισήχθη μονοψήφιος αριθμός υποψηφίων.

Ενδεικτικά, στο Μαθηματικό Σάμου οι θέσεις ήταν 305 και εισήχθησαν από ΓΕΛ φέτος μόνον 6 υποψήφιοι, ενώ και στο αντίστοιχο Τμήμα Μαθηματικών Καστοριάς μπήκαν επίσης 6 υποψήφιοι, σε 144 προσφερόμενες θέσεις.

Στο Τμήμα Δασολογίας Καρπενησίου μπήκε μόλις 1 υποψήφιος από ΓΕΛ Ημερήσια φέτος, ενώ οι θέσεις ήταν 171, όπως συνέβη, μεταξύ άλλων, και στο Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, όπου 1 υποψήφιος από ΓΕΛ εισήχθη, όταν οι προσφερόμενες θέσεις ήταν 102.

Δείτε τον πίνακα:

Διευκρινίζεται ότι ο ανωτέρω πίνακας αφορά μόνο Επιλογή ΓΕΛ – Ημερήσια 2021, χωρίς να υπολογίζονται τα 10% από προηγούμενες χρονιές. Επίσης, δεν έχουν περιληφθεί αστυνομικές, λιμενικές, στρατιωτικές σχολές κ.λπ. που αφορούν τριτέκνους και γενικότερα ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες.

iefimerida.gr