17/06/2021 21:18

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου το κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας για τη θνητότητα στη ΜΕΘ Covid (ΦΩΤΟ)

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε προαναγγείλει την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κλιμακίου του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ).

Το κλιμάκιο τελικά βρέθηκε χθες στις 11 το πρωί στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Ανάμεσα στα μέλη του κλιμακίου ήταν και  οι καθηγητές λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος και Καρολίνα Ακινόσογλου, οι οποίοι σε πρώτη φάση θα λάβουν όλα τα δεδομένα και τους φακέλους των ασθενών που νοσηλεύτηκαν και θα κληθούν να τα εξετάσουν ενδελεχώς. Η χθεσινή επίσκεψη του κλιμακίου ήταν πολύωρη. Έγινε σύσκεψη στο Αμφιθέατρο της Νοσηλευτικής Μονάδας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο ενδεχομένως να βρεθεί και πάλι στο Νοσοκομείο αλλά και όσες ημέρες κριθεί αναγκαίο προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση σε κάθε επίπεδο.

Εξάλλου ρόλος του ΟΔΙΠΥ είναι να αξιολογεί και να πιστοποιεί τις υπηρεσίες υγείας, να συλλέγει και να αναλύει δεδομένα που αφορούν στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας,  να αναπτύσσει διαδικασίες και πρότυπα ποιότητας, να υποστηρίζει τους παρόχους υγείας για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους μέσω συγκεκριμένων δράσεων, να εγγυάται τη διαφάνεια των διαδικασιών αξιολόγησης και ενημερώνει τους πολίτες για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Και στην προκειμένη περίπτωση είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να διαφωτιστούν πλήρως οι συνθήκες λειτουργίας της ΜΕΘ αλλά και της κλινικής covid 19.