17/04/2021 20:28

Στο… παρά ένα η διάθεση των self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Αγρίνιο – Τι δηλώνει στον “ΑΕΡΑ FM 99.5” ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας (ηχητικό)

Ξεκινά από αύριο ουσιαστικά η διάθεση των self tests για τον κορωνοϊό στις περιφερειακές περιοχές της χώρας, με τους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται.

Καταρχήν υπάρχει το θέμα της προμήθειας των τεστ σε όλους, μιας και για παράδειγμα στο Αγρίνιο, καλούνται περίπου 3.000 μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικοί να προχωρήσουν στην προμήθεια, μέσα σε μια μέρα. Διαφορετικά, θα πρέπει να τα αναζητήσουν σε εφημερεύοντα φαρμακεία το Σαββατοκύριακο, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, τόνισε σε δηλώσεις του στον ΑΕΡΑ FM 99,5 και στον Παναγιώτη Τσακανίκα ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Κατσίφας.

Οι προβληματισμοί των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών εστιάζονται και σε άλλα ζητήματα. Όπως πχ στο γεγονός ότι ομάδα λοιμωξιολόγων δεν συμφώνησε με το άνοιγμα των σχολείων. Μεταξύ αυτών που διαφώνησαν, όπως έγινε γνωστό, είναι και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Άλλα ζητήματα που ανακύπτουν, σχετίζονται π.χ. με το γεγονός ότι μαθητές της Α’ Λυκείου δεν έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους, σημαντικός αριθμός καθηγητών κάνει παράλληλα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης σε Γυμνάσια, ή ακόμη υπάρχει και το θέμα του λοιπού προσωπικού των Λυκείων, καθαρίστριες, διοικητικό προσωπικό κλπ, για τους οποίους δεν προβλέπεται προμήθεια και διενεργεια τεστ κλπ.

Σχετικά με την πορεία της σχολικής χρονιάς ο κ. Κατσίφας σημείωσε: «Η διδαχθείσα υλη είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά είναι άλλο να γίνεται το μάθημα στην τάξη και άλλο με τηλεκπαίδευση. Οπότε θα πρέπει να μην γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις φέτος, ακόμη ζητάμε να μην λειτουργήσει η Τράπεζα θεμάτων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Β’ ΕΛΜΕ: