Συνάντηση Καραγκούνη με Γεωργαντά για την απόφαση του ΣτΕ για τους παραγωγούς της ελιάς καλαμών

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Κώστας Καραγκούνης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά. Ο κ. Καραγκούνης εξέθεσε το πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την απόφαση του ΣτΕ για τους παραγωγούς της ελιάς καλαμών και μετέφερε την έντονη ανησυχία των παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας
Ο κ. Καραγκούνης εξήγησε στον κ. Γεωργαντά ότι η απόφαση του Στε σχετικά με την Π.Ο.Π. ΄΄ΕλιάΚαλαμάτας΄΄ φέρει πολύ σοβαρό αντίκτυπο για τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος παράγει μεγάλες ποσότητες αυτού του τύπου ελιάς, καθώς επίσης και άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα.
Ο κύριος Γεωργαντάς μετέφερε στον βουλευτή ότι τόσο η ηγεσία του Υπουργείου όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα αξιολογήσουν την απόφαση που έχει εκδοθεί από το ΣτΕ καθώς επίσης και να δεδομένα που δημιουργούνται ως απόρροια αυτής. Τόνισε δε στον κ. Καραγκούνη ότι βασικός στόχος του Υπουργείου είναι να προστατευτεί το πολύ σημαντικό αυτό εξαγώγιμο προϊόν για τη χωρά μας.

Ο κ. Καραγκούνης ευχαρίστησε τον κ. Γεωργαντά και στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει ξανά επικοινωνία για τις σχετικές ενημερώσεις.