Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας με Εργατικά Κέντρα

Συνάντηση με τα Εργατικά Κέντρα Ναυπάκτου και Μεσολογγίου πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αιτ/νίας αποτελούμενη από τον  αναπληρωτή συντονιστή Αλέκο Φαφούτη, την τομεάρχη Εργατικής Πολιτικής Ρία Μάργαρη και τον τομεάρχη Οργανωτικού Γιώργο Ξενάκη ενόψει της ψήφισης του Εργασιακού Νομοσχεδίου.

Συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές ότι το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη θα αποτελέσει ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα και θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη ταλαιπωρημένο εργατικό δυναμικό της χώρας.

Ανταλλάχθηκαν απόψεις και προγραμματίστηκαν πολιτικές και δράσεις αντεπίθεσης στην βαρβαρότητα γιατί ο πιστεύουμε ως ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.  ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κορυφώνει την επίθεση της στον κόσμο της εργασίας μετατρέποντας την Ελλάδα σε χώρα φτηνού και ελαστικού εργατικού δυναμικού, γυρίζοντας το ρολόι δεκαετίες πίσω.

Η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «εργαλοιοποίησε» την πανδημία ώστε να δημιουργήσει τους εργαζόμενους σε «δούλους», χωρίς μισθό αλλά με μπόλικα…ρεπό!!!

Το Εργασιακό Νομοσχέδιο νομοθετείτε υπέρ του κεφαλαίου και του πλούτου καταστρατηγώντας τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματα της εργατιάς και φέρνει μεταξύ άλλων:

Κατάργηση του 8ωρου

Διεύρυνση της εργασίας και τις Κυριακές

Διπλασιασμό των φτηνών υπερωριών

Ανεξέλεγκτες απολύσεις

Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων σε όφελος της ατομικής διαπραγμάτευσης

Περιορισμό των δικαιωμάτων στην ανεργία

Περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών

Είναι ένα νομοσχέδιο κατά της κοινωνικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και στεκόμαστε ξεκάθαρα απέναντι.

Μόνη λύση η απόσυρση του νομοσχεδίου!!!!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΑΙΤ/ΝΙΑΣ