11/05/2021 14:38

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: Θετικές εξελίξεις στην περιοχή μας

Θετικές εξελίξεις στην περιοχή μας
Σημαντικές εξελίξεις διαμορφώνονται στην διαδικασία προώθησης λύσεων για χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα:
Με την υπ΄αρίθμ. 5964/322/09-02-2018 απόφαση της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου παραχωρούνται – υπό μορφή χρησιδανείου για (10) χρόνια – εγκαταστάσεις του πρώην Ο.Ε.Κ.(ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ) στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού.
Ήταν αίτημα φορέων και κατοίκων της περιοχής, της Αστυνομίας, του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου που είχε δώσει και σχετικό υπόμνημα στην ίδια την Υπουργό κατά την επίσκεψη της στο Μεσολόγγι την 17/01/2017.
Η δεύτερη σημαντική είδηση αφορά σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη μετατροπή της οικίας του ποιητή μας Κωστή Παλαμά σε σύγχρονο μουσείο από την Βουλή των Ελλήνων, εφάμιλλο του προσφάτως ανακαινισθέντος της οικογένειας Τρικούπη.
Η ανάδειξη της πνευματικής κληρονομιάς του ποιητή και η αναβάθμιση της πόλης μας γίνονται πράξη με σημαντικά οφέλη. Πρέπει να αναφέρουμε ότι είχαν προηγηθεί επιστολές, συναντήσεις και παρεμβάσεις της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου και των βουλευτών Βαρεμένου Γιώργου, Πάντζα Γιώργου και Τριανταφύλλου Μαρίας με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Η απόφαση της Βουλής αποτυπώθηκε μέσω δελτίου τύπου του Αντιπροέδρου της Γιώργου Βαρεμένου.