01/08/2021 5:13

Τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπέρ του Πλάτωνα Μαρλαφέκα

Τα Επιμελητήρια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κορινθίας και Μεσσηνίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν τα παρακάτω:

Τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των σταφιδικών περιοχών της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων, παρακολουθούμε με προβληματισμό την πολιτική στοχοποίησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του Προέδρου του κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, σχετικά με το ζήτημα απόσυρσης ή μη των αποθεμάτων σταφίδας.

Καθιστούμε σαφές πως τα Επιμελητήρια της Χώρας είναι θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της Πολιτείας, αποτελούν το στήριγμα του συνόλου των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, προωθώντας πολιτικές και τεκμηριωμένες προτάσεις με σκοπό την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στα πλαίσια της αυτοτέλειας που τους παρέχει η κείμενη νομοθεσία.  

Θεωρούμε άδικη και καταδικαστέα κάθε προσβλητική ενέργεια, δήλωση ή αναφορά που εξακολουθεί να στοχοποιεί τον Επιμελητηριακό θεσμό και τους εκλεγμένους εκπροσώπους του και καλούμε να υπάρξει σεβασμός στη διαφορετική άποψη, πέρα από μικροπολιτικές συμπεριφορές και αντιλήψεις.

Oι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων:

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Π. Τσιχριτζής

Επιμελητήριο Αχαΐας: Π. Μαρλαφέκας

Επιμελητήριο Ζακύνθου: Φ. Κόττης

Επιμελητήριο Ηλείας: Κ. Νικολούτσος

Επιμελητήριο Κορινθίας: Π. Πιτσάκης

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Ε. Ξυγκώρος