Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Πέθανε εκτός ΜΕΘ στα 22 του χρόνια

Δάκρυα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου για τον θάνατο 22χρονου. Ο άτυχος νεαρός βρέθηκε να χαροπαλεύει και έχασε μέσα σε λίγες μέρες, τη μάχη για τη ζωή του, στη Θεσσαλονίκη. Ο κορονοϊός του έδωσε τη χαριστική βολή…

Έφυγε χθες (10-11-2021) το πρωί από τη ζωή ένας 22χρονος άνδρας από κορονοϊό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Ο άτυχος νεαρός ήταν ανεμβολίαστος και είχε υποκείμενο νόσημα.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο 22χρονος δεν νοσηλευόταν σε ΜΕΘ διασωληνωμένος αλλά ήταν νοσηλευόμενος σε απλή κλίνη με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (high flow oxygen mask). Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες μέρες και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έχασε τη μάχη για τη ζωή του.

Όλα αυτά την ώρα που η κάθε εφημερίδα στα νοσοκομεία της χώρας, περιγράφεται με μελανά χρώματα. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί το γεγονός πως στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας πέθανε ασθενής με κορονοϊό που ήταν διασωληνωμένος σε κρεβάτι εκτός ΜΕΘ.

Τα νοσοκομεία λυγίζουν κάτω από το βάρος των εκατοντάδων περιστατικών ημερησίως που καλούνται να διαχειριστούν. «Θα γίνει επέκταση σε βάρος των υπόλοιπων νοσημάτων και αυτό είναι ανήθικο.» Είναι η σκληρή πραγματικότητα, όπως την περιγράφει ο Νίκος Καπραβέλος, ο άνθρωπος που ζει καθημερινά την αγωνία εκατοντάδων ασθενών για ένα κρεβάτι είτε σε απλή κλινη, είτε σε κλίνη ΜΕΘ.

Τα νοσοκομεία, όπως λέει, ετοιμάζονται να ξαναγίνουν αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό, εις βάρος των υπόλοιπων νοσημάτων.

newsit.gr