Θλίψη στην F1: Έφυγε από τη ζωή ο Σερ Φρανκ Ουίλιαμς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε ο θρυλικός Φρανκ Ουίλιαμς, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής της ομώνυμης ομάδας και «έχτισε» μία από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Απείρως φτωχότερη έγινε το απόγευμα της Κυριακής 28 Νοεμβρίου η Φόρμουλα 1, καθώς όπως γνωστοποίησε η ομάδα που φέρει ακόμα το όνομα του συνιδρυτή της μέχρι και σήμερα, ο θρυλικός Σερ Φρανκ Ουίλιαμς απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών.

Είχε γεννηθεί στις 16 Απριλίου του 1942 και το 1966 ήταν ήδη επικεφαλής της ομάδας του, μπαίνοντας στον μαγικό κόσμο της F1 το 1977. H αγγλική ομάδα πήρε σε διάστημα 17 ετών (1980-1997) 7 τίτλους, χτίζοντας μία από τις πιο σπουδαίες αυτοκρατορίες στο σπορ, καθώς ιδίως στα 90s ήταν απλά σε άλλο αγωνιστικό πλανήτη.

Το 1986 έμεινε ανάπηρος μετά από ατύχημα, έχοντας χάσει την κίνηση των κάτω άκρων του. Ωστόσο, αυτό δεν τον πτόησε στιγμή, αφού λίγους μήνες μετά επέστρεψε στις πίστες και τα καθήκοντά του.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ το τελευταίο έτος νοσηλεύτηκε για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα…

sdna.gr