16/05/2021 6:53

Τηλεφωνήματα Μέρκελ σε Τσίπρα και Ζάεφ

Τις τηλεφωνικές επικοινωνίες επιβεβαίωσε το Γραφείο Τύπου της καγκελαρίας στην Deutsche Welle – Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών – Την περασμένη εβδομάδα, η Άγκελα Μέρκελ είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ στη Σόφια
Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ είχε σήμερα η Άγκελα Μέρκελ, όπως επιβεβαίωσε το Γραφείο Τύπου της καγκελαρίας στην Deutsche Welle. Ωστόσο, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλίων, αν και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αυτές οι επικοινωνίες πραγματοποιούνται στον απόηχο του… μπαράζ δηλώσεων για την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν», τόσο από την ελληνική, όσο και από την σκοπιανή πλευρά.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της Συνόδου ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, στη Σόφια, η Μέρκελ είχε ξεχωριστές συναντήσεις με Τσίπρα και Ζάεφ. Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος είχε δηλώσει πως «είμαι χαρούμενη που άκουσα ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων. Και οι δύο χώρες έχουν κάνει πρόοδο, παρόλο που ακόμα δεν έχουν φτάσει στον στόχο τους».

Πηγή: Meta.mk